Ben jij je recepten voor frittata’s of hartige taarten even zat? Dan hebben wij een nieuw recept voor je! Deze quinoataart ziet eruit als een groene rozentuin. De quinoa zorgt voor een lichte en knapperige taartbodem en de vulling is smakelijk en niet te zwaar. Dit pareltje van een recept vind je in ons kookboek ‘Vegabijbel‘ en is een van onze favorieten! Voor wie ga jij dit recept maken?
Vegabijbel
De meeste mensen zijn bekend met de kookbijbel-reeks die de laatste jaren in de winkels is verschenen. In de reeks zijn onder andere al de Bakbijbel, Saladebijbel en Vegabijbel verschenen. Die laatste is een mooie aanvulling op de reeks, al zeggen we het zelf! De Vegabijbel werkt volgens het zelfde principe als de andere boeken. Nog niet bekend met de vegetarische keuken of nog zoekende? Geen probleem! Dit boek start met de gouden regels voor het bereiden van een vegetarische maaltijd. Daarnaast laten we zien wat makkelijk is om standaard in huis te hebben en welk keukengerei niet te missen is in de keuken! Omdat wij dit jaar 10 jaar bestaan is dit kookboek nu te koop van €33,99 voor maar €27,50! Klik snel op deze link om jouw exemplaar te bestellen.
Ingrediënten
voor de quinoataartbodem
2 eiwitten
200 g quinoa, gekookt
zout en peper
voor de vulling
3 courgettes
500 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
100 g feta, verkruimeld
15 g bieslook, fijngesneden
50 ml groentebouillon
1 el mosterd
zout en peper
Bereidingswijze
- We maken eerst de quinoataartbodem. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng de gekookte quinoa in een kom met de eiwitten en breng op smaak met zout en peper. Druk dit mengsel in een medium ingevette springvorm op de bodem en tegen de zijkanten en bak in 20 minuten goudbruin en knapperig.
- Kook de zoete aardappel in een pan met ruim kokend water in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en stamp tot een puree. Voeg de groentebouillon, bieslook en mosterd toe en meng tot een glad mengsel.
- Verwijder de uiteinden van de courgettes en schil met behulp van een dunschiller in slierten.
- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bestrijk de quinoataartbodem met de zoete-aardappelpuree. Rol een voor een de courgetteslierten vanaf de korte kant op tot rolletjes en zet als torentjes rechtop in de aardappelpuree. Herhaal deze stap totdat de quinoataart gevuld is met courgette-rolletjes die dicht tegen elkaar aan staan. Kruimel tot slot de feta over de taart.
- Bak de quinoataart voor 15 minuten in de oven. Eet smakelijk.
Heb jij dit recept uit ‘Vegabijbel’ geprobeerd? Of heb je een ander lievelingsrecept uit dit kookboek? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram! We zijn benieuwd.
Vegabijbel
Isabel Boerdam
Fotografie: Saskia Lelieveld
Uitgeverij: Carrera
ISBN: 9789048847082
Prijs: tijdelijk voor €27,50
0 reacties