Raapstelensoep met een knoflook-kaascrostini
ZTRDG

Raapstelensoep met een knoflook-kaascrostini

zaterdag 05 augustus 2017
Soep is een gerecht dat altijd goed is. Warm, voedend en je kan het met elke soort groente maken. Ook raapstelen zijn ideaal om soep mee te maken. Moeders recept en zo klaar! Maak er een knoflook-kaascrostini bij voor een bite en wat extra pit!


Wat heb je nodig voor de raapstelensoep?


Voor de soep

2 el olijfolie

1 grote witte ui

300 g raapstelen

2 aardappels geschild in blokjes

1 pot groentenbouillon

50 ml melk

zout en peper

Voor de kaascrostini

pain de campagne

1 knoflookteen

150 g ouwe jongens



Hoe maak je de raapstelensoep?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en fruit aan in een pan met olijfolie. Voeg de raapstelen toe, groentenbouillon (plus 1 pot water) en de aardappelblokjes. Laat zachtjes koken voor 10 minuten. Voeg een scheutje melk toe en pureer de soep met een staafmixer. Snij het brood in langwerpige plakken, besprenkel met olijfolie en rooster voor 3 min in de oven. Haal het brood er uit en wrijf in met knoflook. Rasp ondertussen de kaas, strooi over de broodjes en laat de kaas kort smelten in de oven.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

2 Reacties

Zojuist gemaakt. Zelf knoflook met knoflookpeper eraan toegevoegd. Wat was het lekker!

12:08 19 januari 2024

Lekker, kippenbouillon in een vegetarische soep...

12:08 19 januari 2024

Goed dat je het zegt Gert Jan! We hebben het snel aangepast!

12:08 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.