Soep is een gerecht dat altijd goed is. Warm, voedend en je kan het met elke soort groente maken. Ook raapstelen zijn ideaal om soep mee te maken. Moeders recept en zo klaar! Maak er een knoflook-kaascrostini bij voor een bite en wat extra pit! Wat heb je nodig voor de raapstelensoep? Voor de soep 2 el olijfolie 1 grote witte ui 300 g raapstelen 2 aardappels geschild in blokjes 1 pot groentenbouillon 50 ml melk zout en peper Voor de kaascrostini pain de campagne 1 knoflookteen 150 g ouwe jongens Hoe maak je de raapstelensoep? Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en fruit aan in een pan met olijfolie. Voeg de raapstelen toe, groentenbouillon (plus 1 pot water) en de aardappelblokjes. Laat zachtjes koken voor 10 minuten. Voeg een scheutje melk toe en pureer de soep met een staafmixer. Snij het brood in langwerpige plakken, besprenkel met olijfolie en rooster voor 3 min in de oven. Haal het brood er uit en wrijf in met knoflook. Rasp ondertussen de kaas, strooi over de broodjes en laat de kaas kort smelten in de oven.
Heb jij dit recept gemaakt?
Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Op zoek naar de beste knoflookpers om je knoflook te persen? Klik dan hier en vind onze favorieten!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
2 Reacties
Zojuist gemaakt. Zelf knoflook met knoflookpeper eraan toegevoegd. Wat was het lekker!
12:08 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Lekker, kippenbouillon in een vegetarische soep...
12:08 19 januari 2024Goed dat je het zegt Gert Jan! We hebben het snel aangepast!
12:08 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.