Deze rabarbertaartjes zijn zo feestelijk! De combinatie van de zoete rabarber Van Eigen Bodem, bieten en rode ui combineren perfect met de aardse smaak van de walnootbodem en walnootpesto. Het is een heerlijke snack waar je sowieso mee scoort als je ze op tafel zet!
Ingrediënten
voor 6 porties
voor de bodem
100 g walnoten
70 g havervlokken
50 g plantaardige margarine, in blokjes
¼ theelepel zout
voor de vulling
2 kleine bieten, ongekookt
2 rode uien
300 g rabarber
150 ml water
2 el bruine suiker
2 el verse tijm
olijfolie
voor de walnootpesto
2 teentjes knoflook
100 g walnoten
3 el olijfolie
2 el edelgistvlokken
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Voeg de walnoten en havervlokken toe aan een keukenmachine en maal fijn. Voeg het zout en beetje bij beetje de boter toe tot er een kruimelig deeg ontstaat.
3. Vet zes kleine taartvormpjes in en druk het deeg goed in de vormpjes. Plaats deze in de koelkast.
4. Snijd de rode uien in ringen. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uien hier kort in. Voeg de suiker en het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de uien pruttelen tot al het water is verdampt.
5. Schil en rasp ondertussen de bieten en snijd de rabarber in kleine stukjes. Bak dit, samen met de tijm, nog vijf minuten mee met de uien.
6. Voor de walnootpesto voeg je alle ingrediënten toe aan een keukenmachine. Maal fijn en breng op smaak met zout en peper.
7. Smeer een eetlepel walnootpesto over de bodem van elk taartje en schep er wat van het rabarbermengsel overheen. Bestrooi met een klein beetje olijfolie.
8. Bak de taartjes voor een half uur in de oven. Serveer warm.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Instagram, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!
Hoi,
ik heb geen kleine bakjes. Kan ik een taartvorm gebruiken met een doorsnede van 24 cm?
Hoi Deborah, je kunt zeker een taartvorm gebruiken, ik denk dat 24 cm geschikt is. In het ergste geval zijn de taartjes iets platter, maar dat doet helemaal niks af aan de smaak 🙂 Veel bakplezier!
Dit recept voor de eerste keer gemaakt, de bodem van de taartjes bleef echter zeer zacht, ondanks de juiste temperatuur en tijd in de oven. Wat deed ik verkeerd? Of blijft het bij jullie ook zacht? De smaak was prima, maar eten was wat onhandig. groet, Mireille
Hi Mireille,
Ik kan me voorstellen dat dit iets onhandig eet!
Het enige wat ik me kan voorstellen is dat de ovens waarin het gebakken is verschillend kan zijn.
Je kan eventueel experimenteren met de oven in dit geval.
Hoop dat de taartjes wel lekker gesmaakt hebben ondanks het kruimelen
Moet ik dit zien als snackje of bijvoorbeeld als lunch?
Hoi Jori, je kan het recept zeker zien als snack maar deze zou het ook goed doen bij bijvoorbeeld een picknick!