Raw Food: lunch recepten
Irene van Herwerden

Raw Food: lunch recepten

donderdag 23 april 2015
De afgelopen weken heb je kunnen lezen over de Raw Food leefstijl, wat de gedachte hierachter is, waar je rekening mee moet houden als je ermee wilt starten, hoe mijn ‘basispakket’ qua producten en apparaten in de keuken eruit ziet en wat slimme alternatieven zijn voor niet-rauw verleidingen. Na de Raw ontbijtrecepten van vorige week help ik jullie vandaag op weg met vier overheerlijke rauwe lunchrecepten!

Mijn Raw Food lunchroutine
Voor mijn lunch maak ik meestal salades of een smoothie, afhankelijk van hoeveel tijd ik heb. Overdag heb ik vaak weinig tijd om een uitgebreide salade te maken, daar vind je een aantal lunches die je lekker snel en makkelijk kunt maken. Als alternatief voor brood koop ik af en toe gesprout brood van Terra Sanna (bio winkel, zie ook mijn artikel over slimme rauw alternatieven
Raw Food: slimme alternatieven
  • 02 April 2015

Raw Food: slimme alternatieven

Ik ben tientallen jaren zwaar verslaafd geweest aan suiker, waarbij ik dagelijks zakken toffees, drop en koekjes leeg at

  • Irene van Herwerden
Artikel bekijken
). Heerlijk om te beleggen met een zelfgemaakte basilicum pesto, plakjes tomaat en sprouts. Voor de zoete trek (ook lekker als toetje) maak ik wraps van kokosvellen met fruit, yum!

Hieronder vind je fijne recepten voor een snelle rauwe lunch:
- Tomaten olijven salade,
- Paksoi salade met boekweit,
- Nori wraps met avocado en komkommer
- Zoete kokoswraps






I. Recept: tomaten olijven salade

Ingrediënten
1 bakje cherry tomaatjes (250 gram)
1 bakje groene olijven (100 gram)
handje zeekraal
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel appelazijn
½ theelepel italiaanse kruiden
snufje zout

Bereiding
Snij de tomaatjes en de olijven doormidden, spoel de zeekraal kort onder stromend water. Maak de dressing met de olijfolie, appelazijn en Italiaanse kruiden, en meng vervolgens alles met de ingrediënten. Breng op smaak met een snufje zout. Heerlijk te combineren met boerenkoolchips van Inspiral.




II. Recept: Thaise paksoi salade met boekweit

Ingrediënten
½ paksoi
5 groene olijven
½ paprika
40 gram boekweit
½ citroen, het sap
½ knoflook geperst
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sesamolie
snufje zout

Bereiding
Week de boekweitkorrels gedurende twee uur en giet daarna af. Snij de paprika en de paksoi in reepjes, en snij de olijven doormidden. Maak de dressing door het citroensap met de knoflook, de sojasaus en de sesamolie te mengen. Mix dit door de andere ingrediënten en breng op smaak met een snufje zout. 15 minuten op smaak laten komen en klaar!




III. Recept: Nori wraps met avocado en komkommer

Ingrediënten
1 nori vel
1 avocado
1/3 komkommer
handje sesamzaadjes
1 eetlepel sojasaus
sprouts naar smaak

Bereiding
Snij het norivel diagonaal doormidden. Snij de avocado in reepjes. Leg de reepjes van de helft avocado op het ene halve norivel en de rest van de avocado op het andere norivel. Snij de komkommer doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij de komkommer in de lengte in reepjes. Leg deze op de avocado. Strooi vervolgens de sesamzaadjes eroverheen en dan de sojasaus. Voeg sprouts toe naar smaak, vouw de nori vellen als een puntzakje en klaar!




IV. Recept: Zoete kokoswraps

Ingrediënten
1 kokoswrap, naturel (te koop bij Superfood.nl of Unlimtedhealth.nl)
kokosyoghurt
mango in reepjes
e.v.t. kokosbloesemsiroop

Bereiding
Smeer de kokosyoghurt op de wrap en beleg deze met de mango. Giet er daarna naar behoefte een beetje kokosbloesemsiroop overheen en rol de wrap op. Als extra kun je diverse superfoods toevoegen zoals gojibessen, cacao nibs of geraspte kokos.




 

Geniet van deze rauwe lunch recepten deze week, volgende week geef ik jullie inspiratie voor Raw Food diner recepten. Have a rawlicious week!

Door gastblogger Irene van Herwerden, www.chocodelic.nl

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Leuke recepten maar olijven en sojasaus zijn niet raw!

12:17 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.