...

Restaurant NENI’s charcoal eggplant van chef Boaz

door | 10 apr 2020 | aubergine, Recepten, Soort recept

Print Friendly, PDF & Email

De horeca blijft nog een tijdje gesloten, maar gelukkig is er toch een restaurant waar jij aan kan schuiven. Ben je benieuwd over welk restaurant ik het heb? Jouw eigen huis! Speciaal voor jou delen we een restaurantwaardig recept waarmee jij je een heerlijk avondje uit waant. Vandaag op het menu: Charcoal eggplant!

Groenten kun je natuurlijk op verschillende manieren bereiden en hierdoor smaakt een ingrediënt elke keer weer anders. Chef Boaz van restaurant NENI deelt graag een fijn recept waarin aubergine de hoofdrol speelt. Boaz kookt graag Oost-mediterrane gerechten en serveert die Balagan style (wat zoiets betekent als: sympathieke chaos), wat resulteert in een feestje op je bord en op tafel. Dus doe dat vooral ook lekker thuis!

Ingrediënten
1 medium formaat aubergine
½ kopje rauwe tahini
sap van een ½ citroen
1 grof geraspte tomaat
15 gram verse koriander
1 groene chilipeper
1 teen knoflook
Maldon zout

Bereidingswijze

  1. Plaats de aubergine direct op brandende kolen en draai de aubergine één keer om totdat de huid zwart is. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Laat de aubergine daarna afkoelen. Alternatief: grill de aubergine met een gasbrander totdat de huid zwart is.
  2. Zodra de aubergine is afgekoeld, verwijder je de huid en laat je de stengels intact. Daarna plaats je de aubergine een half uur op een rek, zodat het overtollige vocht kan weglopen.
  3. Meng de rauwe tahini met het sap van een halve citroen. Als het mengsel wat te dik wordt, kun je wat water toevoegen. Voeg naar smaak ook wat zout toe.
  4. Doe de koriander, knoflook en chilipepers in een keukenmachine of meng het mengsel met een vijzel. Voeg daarna wat olijfolie toe aan het mengsel.
  5. Voor de opmaak bestrooi je de geschilde aubergine met wat Maldon zout en voeg je wat van het tahini mengsel en de geraspte tomaat toe. Besprenkel de aubergine met korianderpesto en voeg optioneel nog een zacht gekookt eitje toe.

Heb jij dit recept gemaakt, of ben je het van plan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Restaurant NENI's charcoal eggplant van chef Boaz
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

Latest posts by Enza Bom (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt