Bijna iedere pasta lover heeft een favoriete pastavorm. Bij ons op de redactie is rigatoni pasta (buisvormige pasta) een zeer geliefde soort. Daarnaast is het bijna lente wat betekent dat we bijna afscheid moeten nemen van de pompoen! Dit recept voor rigatoni pasta in romige pompoensaus is erg makkelijk om zelf te maken, en dus zeker het proberen waard! Lees snel verder.
Ingrediënten
voor 4 personen
300 g rigatoni pasta
10 g basilicum, fijngehakt
olijfolie
zout en peper
voor de saus
1 flespompoen, gehalveerd en ontpit
1 bol knoflook
100 g plantaardige Parmezaanse kaas
100 g plantaardige crème fraîche
5 g tijm
100 ml groentebouillon
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de pompoenhelften een paar keer in en besprenkel met met olijfolie, zout en peper. Snijd de bovenkant van de bol knoflook. Leg de pompoenhelften met het vruchtvlees naar beneden op de takjes tijm op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg hier ook de bol knoflook bij. Besprenkel de knoflook en tijm met de olijfolie en rooster de bakplaat 25 minuten in het midden van de oven totdat de pompoen gaar is geworden.
- Schep het zachte vruchtvlees uit de pompoen en pers de knoflook uit zijn schil, doe deze samen met overige ingrediënten voor de saus in de keukenmachine en mix of puls tot een glad geheel.
- Bereid ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de pompoensaus in een steelpan op middelhoge temperatuur voor 5-6 minuten totdat deze warm is. Doe de basilicum en de pasta hierbij en roer goed door. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pasta over de borden, garneer eventueel met nog wat basilicum.
Heb jij deze pasta gemaakt? Of heb jij nog een ander favoriet recept wat wij moeten proberen? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
0 reacties