Een ideaal recept: snel, gemakkelijk, lekker en gezond. Beter kan niet op een doordeweekse dag na hard gewerkt te hebben of nog net even voor het sporten. Bovendien is dit een heerlijke salade om te bewaren voor de lunch, dus als je wat te veel maakt is dat alleen maar mooi meegenomen!
Wat heb je nodig?
Voor de rijstsalade:
200 gram zilvervliesrijst
2 courgettes
75 gram rucola, plus een beetje voor de garnering
Handvol krenten
Handvol amandelen, grof gehakt
Zout en peper
Voor de dressing:
1 citroen, sap
2 theelepels honing
Voor de geitenkaasyoghurt:
150 gram zachte geitenkaas
140 gram dikke yoghurt of kwark
Hoe maak je deze rijstsalade?
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Snij ondertussen de courgette in dunne plakjes en laat de krenten weken in een bakje met heet water. Meng de rijst met de courgette, de amandelen, de geweekte krenten en de rucola. Maak de dressing van citroensap en honing en meng deze door de rijstsalade. Breng op smaak met zout en peper. Meng tot slot de zachte geitenkaas met de yoghurt of kwark in keukenmachine tot een glad mengsel. Schep de rijstsalade op de borden, garneer met een plukje rucola en een schepje geitenkaasyoghurt. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Fresh & Light van Donna Hay
Wat heb je nodig?
Voor de rijstsalade:
200 gram zilvervliesrijst
2 courgettes
75 gram rucola, plus een beetje voor de garnering
Handvol krenten
Handvol amandelen, grof gehakt
Zout en peper
Voor de dressing:
1 citroen, sap
2 theelepels honing
Voor de geitenkaasyoghurt:
150 gram zachte geitenkaas
140 gram dikke yoghurt of kwark
Hoe maak je deze rijstsalade?
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. Snij ondertussen de courgette in dunne plakjes en laat de krenten weken in een bakje met heet water. Meng de rijst met de courgette, de amandelen, de geweekte krenten en de rucola. Maak de dressing van citroensap en honing en meng deze door de rijstsalade. Breng op smaak met zout en peper. Meng tot slot de zachte geitenkaas met de yoghurt of kwark in keukenmachine tot een glad mengsel. Schep de rijstsalade op de borden, garneer met een plukje rucola en een schepje geitenkaasyoghurt. Je bent klaar om te serveren!
Bron: Fresh & Light van Donna Hay
Notities
Nog een ander rijstsalade recept proberen? Neem een kijkje naar dit recept!
Lees ook

Recepten
- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Lijkt me heerlijk. Ga hem gauw maken. Hebben jullie niet toevallig halve plakjes courgette gebruikt? Lijkt zo op de foto. Ziet er heerlijk uit.
12:22 19 januari 2024Dag Kuna, dat klopt! Snij ze zoals jij ze lekker vindt, maar wel lekker dun :-) Is een heerlijk recept!
12:22 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.