...

Rodewijnrisotto met champignons, wortel en geroosterd amandelschaafsel

door | 6 feb 2023 | Champignon, Granen, paddenstoelen, Recepten, Vegetarisch, Wereldkeuken, wortels

Print Friendly, PDF & Email

Wij vinden 14 februari de ideale dag om de keuken in te duiken en een heerlijk gerecht voor je partner, vrienden, familie of jezelf op tafel te zetten. Deze risotto met rode wijn, champignons, wortel en amandelschaafsel is het bewijs dat (zelf)liefde door de maag gaat! Ben je benieuwd geworden naar dit smaakvolle gerecht? Lees dan snel verder!

Ingrediënten
voor 2 personen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 witte ui, gesnipperd
200 g risottorijst
150 g wortelen, in schijfjes
150 g kastanjechampignons, in plakjes
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g boter
20 g amandelschaafsel
500 ml groentebouillon
150 ml droge rode wijn
1 el honing
1/2 tl kaneel
olijfolie

zout en peper  

Bereidingswijze
1. Verwarm de boter en olijfolie in een hoge pan met dikke bodem op middelhoge temperatuur totdat de boter is gesmolten. Fruit hierin de knoflook en de ui 2-3 minuten totdat de ui glazig begint te worden. 
2. Voeg de risottorijst toe en bak deze op middelhoge temperatuur 2-3 minuten mee mee totdat deze glazig is geworden.  Blus af met de rode wijn en laat 3-4 minuten inkoken.
3. Voeg een soeplepel van de groentebouillon toe aan de risottorijst en roer goed door totdat de bouillon is opgenomen. Herhaal deze stappen totdat al de groentebouillon is opgenomen of totdat de risotto beetgaar is. Dit duurt 18-20 minuten. Voeg 2/3e van de Parmezaanse kaas toe als de risotto bijna gaar is en schep door. Proef en breng op smaak met zout en peper.
4. Verhit ondertussen olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de wortels 3-5 minuten totdat deze beginnen te garen en lichtbruin kleuren. Voeg de champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de kaneel en de honing toe en schep goed door. Proef, breng op smaak met zout en peper en zet apart.
5. Verhit dezelfde koekenpan op middelhoge temperatuur en rooster het amandelschaafsel 5 minuten totdat deze goudbruin kleurt.  
6. Verdeel de risotto over twee borden, serveer met het champignon-wortelmengsel en garneer met het amandelschaafsel. Geniet er van!

Heb jij dit valentijnsrecept geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd! 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Rodewijnrisotto met champignons, wortel en geroosterd amandelschaafsel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Leonie Koker

Leonie Koker

Léonie eet, kookt en bakt zich suf. Gelukkig is dit samen met schrijven over eten, een van haar van haar favoriete bezigheden! Ook is ze altijd op zoek naar de leukste, lekkerste restaurants en is ze altijd wel te paaien voor een hapje (en een drankje ;-))Een foodie in hart en nieren dus!
Leonie Koker

Latest posts by Leonie Koker (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt