De mediterraanse keuken is te vinden in het gebied rond de Middellandse Zee. Tijdens een lange vakantie zijn dit de plekken waar Erin Gleeson geïnspireerd is geraakt voor haar nieuwste boek: Het mediterrane forest feats kookboek. Eerder deelden wij haar recept voor aperol spritz met grapefruit en tijm en empanadas met portobello. Wij mogen dit keer het recept voor salade van geschroeide venkel en mandarijn delen!
‘Het idyllische stadje Saint-Paul-de-Vence is een van de oudste middeleeuwse stadjes aan de Franse Rivièra. Ik wandelde graag door de met keien geplaveide straatjes en keek naar de overvloed aan citrusvruchten die er groeien.’
Ingrediënten
2 venkelknollen, verwijder de stelen en zet ze opzij
5 mandarijnen, pel er 4 en snijd ze in ronde plakken
2 el kalamata olijven, hele, ontpit
1 el munt, fijngesneden
rode ui, ringen uit het dikste deel, 1 of 2 stuks
Bereidingswijze
- Snijd de venkelknollen in flinterdunne plakken en snijd van sommige stukken grote repen.
- Roerbak ze in 1-2 el olijfolie en een snuf zout op middelhoog vuur tot ze net beetgaar en aan beide kanten goudbruin zijn (circa 5 min), spreid de plakken uit op een platte schaal.
- Verdeel de plakken mandarijn, olijven, munt, uienringen en kleine plukjes venkelgroen erover.
- Snijd de laatste mandarijn doormidden en knijp het sap uit over de hele schaal met wat olijfolie en zout en peper.
Heb jij dit recept gemaakt, of een ander recept uit Het mediterrane forest feast kookboek? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Het mediterrane forest feast kookboek
Erin Gleeson
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN:9789059569768
Prijs: 29,99
0 reacties