Savooiekool rolletjes met vegan gehakt
Lieske van der Waals

Savooiekool rolletjes met vegan gehakt

dinsdag 27 november 2018
Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vanaf nu wekelijks een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag savooiekool rolletjes met vegan gehakt.

Ingrediënten
Voor 2 personen
500 g biologische aardappels
0,5 st biologische groene kool
2 st biologische ui
2 st biologische knoflookteen
180 g biologische vegan gehakt
2 el bakolie
1 el sojasaus
(chili)peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels, snijd klein en kook 5-10 minuten. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.

  2. Snijd per persoon tenminste 2 mooie bladeren van de kool en leg opzij. Snijd de rest van de kool klein en spoel af onder de kraan.

  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de aardappels in 10 minuten bruin en gaar.

  4. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Verhit bakolie in een koekenpan fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Zet het vuur hoog en bak het vegan gehakt met de ui mee. Voeg dan de groene kool toe en bak mee. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met sojasaus en (chili)peper. Zet het vuur laag en laat afgedekt garen.

  5. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de koolbladeren 1-2 minuten. Haal ze uit de pan en laat afkoelen totdat ze lauwwarm zijn geworden.

  6. Schep in het midden van ieder koolblad wat van het mengsel en vouw de bladeren dicht zodat je een rolletje krijgt. Leg de rolletjes met de naad naar beneden in een schaal. Heb je nog vulling over, schep dat er dan bij. Serveer met de gebakken aardappels.
Tip: Het is ook lekker om de rolletjes in een schaal met tomatensaus te serveren.Meer weten over het vegetarische Ekomenu?

In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo'n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!


En hier is nog meer goed nieuws: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Klik hier om jouw eerste box te bestellen! Waarom zou je nog wachten? Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!


Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.