...

Sesambagel met pittige witte bonendip, groene kiwi en groentekiemen

door | 24 jun 2022 | Adv, Recepten, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Een belegde bagel kan een heel simpel en lekker ontbijtje zijn. Maar wij vinden het leuk om het ontbijt nét wat verrassender te maken! Met dit recept beleg je een bagel met een zelfgemaakte, pittige witte bonen dip, stukjes Zespri kiwi en wat groentekiemen. Onwijs lekker van smaak en helemaal plantaardig! Een lekker zomerontbijt voor als je ‘s ochtends weinig tijd hebt. Deze heerlijke belegde bagel is namelijk zo gemaakt!

Zomers ontbijt met Zespri Green kiwi
Is het niet heerlijk om een zomerdag te starten met een zoet, fris ontbijtje? De kiwi’s van Zespri zijn daar ideaal voor! Ze zijn niet alleen lekker zoet, maar ook heel gezond. Je verwacht het misschien niet, maar in dat bruine, harige balletje zit onwijs veel vitamine C. SunGold kiwi’s bevatten per 100 gram drie keer zoveel vitamine C als een sinaasappel, en vitamine C draagt bij aan de versterking van het afweersysteem. Een Green kiwi zit boordevol vezels en bevat het enzym actinidine, wat de spijsvertering kan bevorderen. Met een Zespri kiwi in je zomerontbijt kan je je dag dus niet beter beginnen!

Ingrediënten
voor vier personen
4 Zespri Green kiwi’s, geschild en in plakjes
4 sesambagels
60 g groentekiemen
40 g veldsla

voor de pittige witte bonendip
2 Zespri Green kiwi’s, in kleine blokjes
1 blik (400 g) Cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook, geperst
1 rode peper, fijngesneden
50 g zongedroogde tomaat
2 el extra vierge olijfolie
1 tl paprikapoeder
zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze
1. Doe de ingrediënten voor de pittige witte bonendip in de keukenmachine. Mix tot je een gladde substantie hebt. Wees voorzichtig dat je het niet te lang mixt.
2. Bereid de sesambagels volgens de verpakking. Verwarm eventueel een grillpan om de bagels te toasten.
3. Beleg de bagel met veldsla. Smeer daarna royaal de pittige bonendip op de bagel. Verdeel vervolgens de kiwi plakjes over de bagel en maak af met de groentekiemen.

Ga jij deze heerlijke bagel maken? Wat is jouw favoriete ontbijtrecept? Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Sesambagel met pittige witte bonendip, groene kiwi en groentekiemen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Willemijn van Bree

Willemijn van Bree

Vegetarische Foodie at De Hippe Vegetariër
Willemijn is een creatieve communicatiestudente met een liefde voor food, fashion, schrijven en natuur. Ook zij is vegetariër en altijd op zoek naar de allerbeste vegaburger. In haar vrije tijd is ze het liefste bezig met het bakken van de lekkerste hartige taarten, muziek maken, of een bezoekje brengen aan haar thuisland, Brabant.
Willemijn van Bree

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt