Ekomenu
Een maaltijdbox die volledig aanpasbaar is op jouw voorkeuren? Dan moet je bij Ekomenu zijn. Met maar liefst 14 verschillende leefstijlmenu's is er bij Ekomenu voor ieder wat wils. Ook wij maken dankbaar gebruik van deze maaltijdbox en kiezen dan uiteraard voor het vegetarische menu. Een maaltijdbox is voor ons een uitvinding op drukke dagen en wanneer deze dan ook nog volledig biologisch is en enkel producten uit het seizoen gebruikt, worden wij alleen maar blij.
Ingrediënten
Voor
personen
Bereidingswijze
Stap 1
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Kook de eieren de laatste 10 minuten mee. Schep de eieren uit het water en spoel koud. Giet daarna het water van de rijst af en zet afgedekt opzij.
Stap 2
Was de asperges en snijd 1 cm van de onderkant
Stap 3
Verwarm olie in een brede bakpan en bak de gember, ui en knoflook 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomaat en de asperges toe en bak nog eens 4-5 minuten mee. Schenk de sojasaus, wijnazijn of mirin en een scheutje water erbij en laat een paar minuten zachtjes pruttelen. Maak af met de chilivlokken, zout, peper en de sesamzaadjes.
Stap 4
Pel en halveer de eieren en leg ze bij de shandong asperges in de pan. Serveer samen met de rijst.
TIP:
Je kunt ook de eieren roerbakken en door de rijst mengen.
Heb jij dit gerecht geprobeerd? Of heb jij wel eens een maaltijdbox bij Ekomenu besteld?
Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Lees ook

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Je schrijft wijnazijn of mirin maar dat zijn 2 totaal verschillende producten dan heb je bij wijnazijn een heel andere smaak dan als je mirin gebruikt. Verder lijkt mij het een lekker recept.
11:32 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.