Shandong asperges met rijst en ei
Karlijn Swaen

Shandong asperges met rijst en ei

zaterdag 03 mei 2025
Naar recept
Hoofdgerecht
Chinees
Houd jij wel van een beetje pit bij je avondeten? Dan hebben wij het perfecte recept voor jou! Probeer eens deze shandong asperges met rijst en ei! Nu de groene asperges nog in het seizoen zijn, mogen wij dit recept delen uit de maaltijdbox van Ekomenu. Shandong is een provincie in China, waar ze graag gebruik maken van spicy kruiden. Dit gerecht is daar wereldberoemd met garnalen, maar deze variant met groene asperges lijken ons veel lekkerder! Duik jij met ons mee de keuken in?

Ekomenu


Een maaltijdbox die volledig aanpasbaar is op jouw voorkeuren? Dan moet je bij Ekomenu zijn. Met maar liefst 14 verschillende leefstijlmenu's is er bij Ekomenu voor ieder wat wils. Ook wij maken dankbaar gebruik van deze maaltijdbox en kiezen dan uiteraard voor het vegetarische menu. Een maaltijdbox is voor ons een uitvinding op drukke dagen en wanneer deze dan ook nog volledig biologisch is en enkel producten uit het seizoen gebruikt, worden wij alleen maar blij.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Kook de eieren de laatste 10 minuten mee. Schep de eieren uit het water en spoel koud. Giet daarna het water van de rijst af en zet afgedekt opzij.

Stap 2

Was de asperges en snijd 1 cm van de onderkant

Stap 3

Verwarm olie in een brede bakpan en bak de gember, ui en knoflook 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomaat en de asperges toe en bak nog eens 4-5 minuten mee. Schenk de sojasaus, wijnazijn of mirin en een scheutje water erbij en laat een paar minuten zachtjes pruttelen. Maak af met de chilivlokken, zout, peper en de sesamzaadjes.

Stap 4

Pel en halveer de eieren en leg ze bij de shandong asperges in de pan. Serveer samen met de rijst.

TIP: 


Je kunt ook de eieren roerbakken en door de rijst mengen.

Heb jij dit gerecht geprobeerd? Of heb jij wel eens een maaltijdbox bij Ekomenu besteld?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Je schrijft wijnazijn of mirin maar dat zijn 2 totaal verschillende producten dan heb je bij wijnazijn een heel andere smaak dan als je mirin gebruikt. Verder lijkt mij het een lekker recept.

11:32 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.