Amandelkokoswafel met banaan en kokosyoghurt
Mariëlle van Stek

Amandelkokoswafel met banaan en kokosyoghurt

zaterdag 10 augustus 2019
Dit recept voor de amandelkokoswafel met banaan en kokosyoghurt komt uit het boek Holy Happy Belly. Het is een prachtig kookboek van Bianca Fabrie en Simone van Rees, vol Ayurvedische recepten voor een energieke zomer en lente. Deze wafels zijn in een handomdraai gemaakt en erg lekker. Als je geen wafelijzer hebt, kun je van het beslag ook pannenkoeken bakken!

Ingrediënten
100 g amandelmeel
1 el kokosmeel
1⁄4 tl bakpoeder
1 mespunt (himalaya-)zout
2 eieren
2 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
2 el kokosolie, gesmolten
2 el kokosdrink
300 g kokosyoghurt
1 banaan, in plakjes

Bereidingswijze


  1. Verwarm het wafelijzer.

  2. Meng amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout in een kom.

  3. Kluts in een andere kom de eieren en roer er ahornsiroop, kokosolie en kokosdrink door. Giet het eiermengsel bij de droge ingrediënten en klop met een garde tot een glad beslag.

  4. Giet het beslag in het wafelijzer en bak 4 minuten of tot ze gaar, goudbruin en krokant zijn.

  5. Serveer de wafels met een paar lepels kokosyoghurt en plakjes banaan. 

  6. Giet er nog wat extra ahornsiroop overheen.



Heb jij dit recept of een ander recept uit Holy Happy Belly gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!


Holy Happy Belly
Bianca Fabrie en Simone van Rees
Uitgeverij Snor
€21,99

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Wauw dit ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker proberen! Kunnen jullie mij vertellen waar het te leuke bordje vandaan komt? X

11:50 19 januari 2024

Hoi Jette, bedankt! Ik weet helaas niet waar het leuke bordje vandaan komt, ik verwacht uit de collectie van de food stylist van Holy Happy Belly. Maar waar het verkrijgbaar is durf ik niet te zeggen. Sorry!

11:50 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.