Dit recept voor de amandelkokoswafel met banaan en kokosyoghurt komt uit het boek Holy Happy Belly. Het is een prachtig kookboek van Bianca Fabrie en Simone van Rees, vol Ayurvedische recepten voor een energieke zomer en lente. Deze wafels zijn in een handomdraai gemaakt en erg lekker. Als je geen wafelijzer hebt, kun je van het beslag ook pannenkoeken bakken!
Ingrediënten
100 g amandelmeel
1 el kokosmeel
1⁄4 tl bakpoeder
1 mespunt (himalaya-)zout
2 eieren
2 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
2 el kokosolie, gesmolten
2 el kokosdrink
300 g kokosyoghurt
1 banaan, in plakjes
Bereidingswijze
Heb jij dit recept of een ander recept uit Holy Happy Belly gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Holy Happy Belly
Bianca Fabrie en Simone van Rees
Uitgeverij Snor
€21,99
Ingrediënten
100 g amandelmeel
1 el kokosmeel
1⁄4 tl bakpoeder
1 mespunt (himalaya-)zout
2 eieren
2 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
2 el kokosolie, gesmolten
2 el kokosdrink
300 g kokosyoghurt
1 banaan, in plakjes
Bereidingswijze
- Verwarm het wafelijzer.
- Meng amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder en zout in een kom.
- Kluts in een andere kom de eieren en roer er ahornsiroop, kokosolie en kokosdrink door. Giet het eiermengsel bij de droge ingrediënten en klop met een garde tot een glad beslag.
- Giet het beslag in het wafelijzer en bak 4 minuten of tot ze gaar, goudbruin en krokant zijn.
- Serveer de wafels met een paar lepels kokosyoghurt en plakjes banaan.
- Giet er nog wat extra ahornsiroop overheen.
Heb jij dit recept of een ander recept uit Holy Happy Belly gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!
Holy Happy Belly
Bianca Fabrie en Simone van Rees
Uitgeverij Snor
€21,99
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Wauw dit ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker proberen! Kunnen jullie mij vertellen waar het te leuke bordje vandaan komt? X
11:50 19 januari 2024Hoi Jette, bedankt! Ik weet helaas niet waar het leuke bordje vandaan komt, ik verwacht uit de collectie van de food stylist van Holy Happy Belly. Maar waar het verkrijgbaar is durf ik niet te zeggen. Sorry!
11:50 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.