Frisse yoghurt cake
Enza Bom

Frisse yoghurt cake

zaterdag 19 oktober 2019
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan deze cravings gehoor te geven, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: frisse yoghurt cake uit het kookboek Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek!

Ingrediënten
voor 10-15 plakken
Voor het beslag
100 g boter, gesmolten
175 g witte basterdsuiker
3 eieren
rasp van 1 citroen
¼ tl zout
175 g volle yoghurt
200 g bloem
1½ tl bakpoeder

Verder nodig
boter, om in te vetten
125 g poedersuiker
1½-2 el citroensap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een cakevorm van 25 cm in met boter en bekleed de bodem en twee lange zijkanten met bakpapier. Doe dit als volgt: keer de cakevorm om en leg de rol bakpapier erop. Knip het bakpapier af zodat het even lang is als de lengte van de cakevorm. Vet de cakevorm in met boter en leg het bakpapier erin; de twee korte zijden van de vorm blijven onbedekt. Druk het bakpapier goed aan zodat er geen beslag tussen kan komen.

  2. Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix deze met een garde of handmixer met gardes. Mix het beslag niet te lang, als het een glad beslag is, is het goed!

  3. Doe het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in 55-70 minuten goudbruin en gaar. Test of de cake gaar is met een satéprikker. Laat de cake 5-10 minuten afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat de cake verder afkoelen op een rooster.

  4. Meng de poedersuiker met de citroenrasp tot een glad glazuur en bestrijk de afgekoelde cake daarmee.


Tip: in plaats van citroen kun je ook de rasp en het sap van 1 sinaasappel of 2 limoenen gebruiken.

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! We zijn ontzettend benieuwd!

Het makkelijke bakboek
Rutger van den Broek
Uitgeverij: Carrera

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.