Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: glutenvrije black bean brownies met pinda's uit het kookboek Bakken met bonen van Lina Wallentinson.
Ingrediënten
Voor ongeveer 15 brownies
1 blik of pot gekookte zwarte bonen (308 g, uitlekgewicht ca. 230g g)
50 g boter
3 eieren
25 g cacao
1 snufje zout
½ theelepel vanillepoeder
140 g ruwe rietsuiker
150 g pure chocolade (70%)
60 g zoute pinda’s
eventueel gesmolten donkere chocolade om mee te garneren
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175°C
2. Giet de zwarte bonen af, spoel ze en laat ze uitlekken.
3. Smelt de boter en laat iets afkoelen.
4. Mix de bonen samen met de eieren tot een glad mengsel. Voeg boter, cacao, zout, vanillepoeder en suiker toe. Roer alles tot een glad beslag.
5. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie of voorzichtig in de magnetron.
6. Giet de chocolade bij het beslag en roer het snel door elkaar. Giet het beslag in een ingevette ovenschaal van ongeveer 25 x 20 cm. Verdeel de pinda’s er gelijkmatig overheen.
7. Bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven, of tot de cake stevig is.
8. Garneer eventueel met gesmolten donkere chocolade door die met een vork over de cake te sprenkelen.
Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Bakken met bonen
Lina Wallentinson
Ingrediënten
Voor ongeveer 15 brownies
1 blik of pot gekookte zwarte bonen (308 g, uitlekgewicht ca. 230g g)
50 g boter
3 eieren
25 g cacao
1 snufje zout
½ theelepel vanillepoeder
140 g ruwe rietsuiker
150 g pure chocolade (70%)
60 g zoute pinda’s
eventueel gesmolten donkere chocolade om mee te garneren
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175°C
2. Giet de zwarte bonen af, spoel ze en laat ze uitlekken.
3. Smelt de boter en laat iets afkoelen.
4. Mix de bonen samen met de eieren tot een glad mengsel. Voeg boter, cacao, zout, vanillepoeder en suiker toe. Roer alles tot een glad beslag.
5. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie of voorzichtig in de magnetron.
6. Giet de chocolade bij het beslag en roer het snel door elkaar. Giet het beslag in een ingevette ovenschaal van ongeveer 25 x 20 cm. Verdeel de pinda’s er gelijkmatig overheen.
7. Bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven, of tot de cake stevig is.
8. Garneer eventueel met gesmolten donkere chocolade door die met een vork over de cake te sprenkelen.
Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Bakken met bonen
Lina Wallentinson
Notities
Wil je een keukenmachine gebruiken voor dit recept? Lees dan hier welke wij de beste vinden!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
1 Reacties
In de ingredientenlijst mist volgens mij de suiker, die wordt in het recept wel genoemd. Hoeveel moet dat zijn?
11:52 19 januari 2024Hoi Brechje, je hebt helemaal gelijk! Dit moet 140 gram suiker zijn. Groetjes, Lieske
11:52 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.