Madeleines
Mariëlle van Stek

Madeleines

zaterdag 29 september 2018
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen en omdat inmiddels het summer body zijn taak heeft volbracht en de komende tijd weer verpakt gaat worden in warme kledinglagen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: madeleines! Deze klassieke koekjes maak je in een handomdraai en grote kans dat je de ingrediënten gewoon thuis hebt liggen. Wij mochten het recept uit Niet zomaar... Koekjes!  met je delen!

Wat heb je nodig?
200 g boter
120 g suiker
3 eieren
200 g bloem
10 g bakpoeder
een snufje vanillepoeder of enkele druppels vanille-extract
60 g melk
bloemsuiker

Extra nodig: flexiplanmatten

Hoe maak je het?

1. Roer de boter mals en meng die met de suiker. Voeg de eieren een voor een toe. Vermeng de bloem met het bakpoeder en de vanille. Spatel afwisselend de melk en de bloem onder het beslag.

2.  Verwarm de oven voor op 180 °C. Spuit het beslag in flexipanmatten. Bak de koekjes in de oven tot ze gaar zijn.*

3. Haal de koekjes uit de oven. Bestrooi ze met bloemsuiker.

*Hoe zie je dat je koekjes gaar zijn? 

Doordat elke oven en elk koekje anders is, is het moeilijk om een baktijd aan te geven. Koekjes zijn snel gebakken, dus houd je oven in de gaten. Let wel op dat je niet de ovendeur open doet tussentijds! Maar hoe moet je dan zien of je koekjes gaar zijn? Dit zijn de dingen waar je op moet letten volgens het boek Niet zomaar... Koekjes!:

  • Kleur: de randjes moeten een mooie, goudbruine kleur.

  • Baktijd: deze is afhankelijk de dikte en grootte van de koekjes, en van de plaats in de oven.

  • Stevigheid: Soms kun je het einde van de baktijd bepalen door de stevigheid van de koekjes. Aan de onderkant van de koekjes kun je voelen of ze stevig genoeg zijn!

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Niet zomaar... Koekjes!
Auteur: Danny Capon
Uitgever: Lannoo
Prijs: €27,50


 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.