...

Snelle pasta: doperwt-basilicumsaus

door | 31 okt 2017 | doperwten, Pasta, Recepten, Snel klaar, tomaten

Print Friendly, PDF & Email

Dit recept voor pasta met dopewrt-basilicumsaus is een verfrissende variatie op de normale pasta pesto. De saus is gemaakt van doperwtjes, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum. Wist je trouwens dat dopererwtjes erg gezond zijn? Ze zijn rijk aan koolhydraten, eiwitten vitamine B, ijzer en calcium. Een heerlijke frisse, lichte en bovenal snelle pasta die binnen 15 minuten klaar is!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
Een handje vol baslicumblaadjes
3 eetlepels pijnboompitjes (helft voor de pesto en de andere helft voor de garnering)
7 eetlepels olijfolie
4 eetlepels Parmezaanse kaas + extra voor de garnering
300 gram orecchiette pasta
200 gram verse doperweten uit de diepvries

Optioneel
Cherrytomaten

Hoe maak je de Orecchiette pesto pasta?
Stap 1: Doe de basilicumblaadjes, de helft van de pijnboompitjes met de olijfolie in een maatbeker en pureer dit met de staafmixer tot een pesto. Meng de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2: Kook de doperwten in zes-acht minuten gaar. Zet intussen water op voor het koken van de orecchiette, zodat ze beetgaar zijn.
Stap 3: Rooster de pijnboompitjes op laag vuur goudbruin. Laat ze daarna drogen op een bord met keukenpapier.
Stap 4: Giet de orecchiette af, maar bewaar één kopje kookvocht voor de pesto. Meng de orecchiette met de pesto, kookvocht en doperwten.
Stap 5: Strooi de pijnboompitjes en wat Parmezaanse kaas erover.
Stap 6 (optioneel): Voeg een salade van cherrytomaatjes toe om de pasta nog lekkerder te maken!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Snelle pasta: doperwt-basilicumsaus
Published On
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 8 Review(s)
Ilse Van der Werf
Volg Ilse

Ilse Van der Werf

Blogger en verpleegkundige at Superfood Nurse
Ilse is de newbee van De Hippe Vegetariër. Sinds kort zij zich gaan verdiepen in gezond eten met verse producten, kruiden en zonder pakjes. Naast dat Ilse geniet van eten en het klaarmaken van eten, is ze werkzaam als verpleegkundige in een ziekenhuis en heeft ze haar eigen blog. Ze hoopt dat jullie genieten van haar snelle, makkelijke en bovenal gezonde recepten!
Ilse Van der Werf
Volg Ilse

Latest posts by Ilse Van der Werf (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt