...

Snelle pasta: gorgonzolasaus, peer en pecannoten

door | 28 nov 2017 | Flexitarisch, Pasta, Recepten, Snel klaar

Print Friendly, PDF & Email

Dit is een van mijn lievelingsrecepten. Vaak heeft de gorgonzola een overheersende smaak, maar door de crème fraîche en de Parmezaanse kaas is de smaak mooi in balans. Zelfs de mensen die gorgonzola niet lusten, genieten van deze pasta! De peer en pecannoten maken de pasta helemaal af. Echt een verwengerecht!

Ingrediënten
Voor 2 personen
125 gram tagliatelle
1 handpeer
25 gram pecannoten
100 g crème fraîche
150 gram gorgonzola
100 gram Parmezaanse kaas
Peper naar smaak

Deze pasta is ook lekker met een salade van rucola en cherrytomaatjes!

Bereidingswijze
Stap1: Breng ruim water aan de kook en kook de tagliatelle in 8 minuten gaar.
Stap 2: Verwarm de crème fraîche en de gorgonzola samen zodat er een saus ontstaat .
Stap 3: Schil ondertussen de peren en snijd ze in kleine stukjes.
Stap 4: Giet daarna de tagliatelle af en voeg dit toe aan de saus.
Stap 5: Voeg vervolgens de peer en Parmezaanse kaas toe en schep het door elkaar.  
Stap 6: Verdeel over de borden en bestrooi over met de pecannoten en peper.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Summary
Snelle pasta: gorgonzolasaus, peer en pecannoten
Article Name
Snelle pasta: gorgonzolasaus, peer en pecannoten
Description
Vaak heeft de gorgonzola een overheersende smaak, maar door de crème fraîche, peer, pecannoten en de Parmezaanse kaas is de smaak mooi in balans!
Author
Ilse Van der Werf
Volg Ilse

Ilse Van der Werf

Blogger en verpleegkundige at Superfood Nurse
Ilse is de newbee van De Hippe Vegetariër. Sinds kort zij zich gaan verdiepen in gezond eten met verse producten, kruiden en zonder pakjes. Naast dat Ilse geniet van eten en het klaarmaken van eten, is ze werkzaam als verpleegkundige in een ziekenhuis en heeft ze haar eigen blog. Ze hoopt dat jullie genieten van haar snelle, makkelijke en bovenal gezonde recepten!
Ilse Van der Werf
Volg Ilse

Latest posts by Ilse Van der Werf (see all)

4 Reacties

  1. Richard

    klinkt erg lekker maar hoeveel is de helft van de crème fresh je heb bekertjes van 125gram of meer

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Richard, ik snap de verwarring! In dit recept wordt met een bekertje een verpakking van 200g bedoeld, ik heb dit ook even verduidelijkt in het recept. Je hebt in dit specifieke recept dus aan 100g voldoende 🙂 Veel kookplezier!

      Antwoord
  2. Lonneke

    Heerlijk van smaak en makkelijk te maken. Niet overdreven: dit zou zomaar je lievelings pasta recept kunnen worden!!

    Antwoord
    • Mariëlle van Stek

      Wat leuk om te horen Lonneke! Het is ook mijn persoonlijke favoriet 🙂

      Groetjes,
      Mariëlle

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt