Dit recept is een echte mediterrane pasta. De volle pastasaus is rijk aan tomaat en verrassend romig dankzij de toevoeging van tofu. Het verrassende element aan deze pasta is de smaak van kurkuma, ook wel geelwortelpoeder genoemd. En nog fijner: je hebt het in 15 minuten gemaakt!
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
200 gram pasta naar keuze
1 ½ lepel olijfolie
2 kleine teentjes knoflook
175 gram tofu
1 eetlepel kurkuma
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 gele paprika
1 blik gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
Ter garnering koriander
Hoe maak je de pasta met tomaten-tofusaus?
Stap 1: Kook de pasta volgens de verpakking.
Stap 2: Fruit de knoflook in één minuut in een koekenpan en voeg daarna de verbrokkelde tofu toe. Voeg de kurkuma en de Italiaanse kruiden aan de tofu toe en bak deze één minuut mee. Voeg vervolgens de gele paprikablokjes toe.
Stap 3: Pureer ondertussen de gepelde tomaten en tomatenpuree in de staafmixer.
Stap 4: Schep de saus door de tofu en laat dit zachtjes vijf minuten doorkoken.
Stap 5: Giet de pasta af en voeg de tofutomatensaus erdoor. Strooi ter garnering de koriander erdoor. Eventueel kun je ook door de pasta nog extra koriander toevoegen.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
0 reacties