...

De wereld van de wortel

door | 9 sep 2013 | Soort groente, wortels

Print Friendly, PDF & Email

Eén week per maand zet ik een groente in het zonnetje. Een week lang onderzoek ik deze groente en kook ik dagelijks een nieuw recept. Zo ken je aan het einde van die week de oneindige mogelijkheden van deze groentesoort. Deze maand is mijn keuze gevallen op wortels. Om die simpele reden dat ik na mijn fotoshoot als De Hippe Vegetariër wortels voor een weeshuis over had en dus wel wortelrecepten moest koken.

Wortels onder de loep
Zelf ben ik niet snel geneigd om in de supermarkt naar wortels te grijpen, maar als je eenmaal op onderzoek uit gaat is het eigenlijk een hele leuke groente waar je alle kanten mee op kan. Bovendien geeft de felle oranje kleur alles wat je maakt een vrolijk tintje. Daarnaast is de wortel su-per gezond! Deze oranje peen zit bordevol betacaroteen, een stof die in het lichaam omgezet wordt in vitamine A en dat heeft dan weer een goede uitwerking op de ogen en vermindert ouderdomsverschijnselen door te zorgen voor een gezonde huid. Naast vitamine A bevatten wortels vitamine C, B1, B2, B3, B5, B6, B12 en E plus nog andere gezonde mineralen. Ik wist amper dat al deze vitamines bestonden en zal dan ook niet pleiten dat ik weet waar het allemaal goed voor is, maar in zijn geheel schijnt de wortel te zorgen voor een goede darmwerking, een goede hartfunctie en een verlaging van het cholesterol. Een wondermiddel zou je denken! Tot slot is de wortel met zijn 41 calorieën per 100 gram en zijn 85% water een bijzonder mager product waar we naar hartenlust van mogen eten en het is nog lekker ook! Dat zal blijken uit de diverse wortelrecepten die ik deze maand zal plaatsen. Laat je verrassen door de wereld van de wortel!

Meer over wortels
Alles wat je ooit zou wensen te weten over wortels vind je in de Veggipedia van het Groentenfruit Bureau. Voor de nieuwsgierige wortelaar zeker een kijkje waard!

Wortels onder de loep

Summary
recipe image
Recipe Name
De wereld van de wortel
Published On
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt