...

Smashed artisjok met een tahin hot honey dressing

door | 7 apr 2023 | artisjok, De Hippe Vegetariër, Glutenvrij, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

Hot honey is dé culinaire trend van 2023 en dit recept voor gesmashde artisjokken met een tahin hot honey dressing past helemaal bij deze trend. Artisjokken zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar bieden ook veel gezondheidsvoordelen. Wist je bijvoorbeeld dat artisjokken veel vezels, vitamine C, magnesium en kalium bevatten, die goed zijn voor het hart, de spijsvertering en het immuunsysteem? Door de artisjokken te combineren met een hot honey dressing gemaakt met tahin, krijg je een verrassende smaakcombinatie die je smaakpapillen zeker zal prikkelen. Dit gerecht is een aanrader voor iedereen die houdt van een culinaire uitdaging en wil experimenteren met nieuwe smaakcombinaties.

Ingrediënten

voor 4 porties
2 blikken (780 g) Artisjokharten, uitgelekt 
1 teentje knoflook
90 g granaatappelpitjes
50 g walnoten, gehakt 
15 g platte peterselie, fijngesneden
1 tl knoflookpoeder
1 tl nootmuskaat  
olijfolie
zout en peper

voor de tahin hot honey dressing
100 g tahin
2 el honing
1 el rice vinegar
1 el sesamolie
2 tl chilivlokken 
2 tl chilipoeder

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C en verdeel de artisjokharten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, de knoflookpoeder, nootmuskaat en peper. Rooster de artisjokharten 20 minuten in het midden van de oven. Haal de bakplaat uit de oven en druk de artisjokharten met een kopje plat tot ze ongeveer 1 ½ cm dik zijn. Besprenkel opnieuw met olijfolie en rooster de artisjok nog 15 minuten in het midden van de oven totdat ze goudbruin zijn geworden. Meng ondertussen de ingrediënten voor de tahin hot honey dressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
2. Verdeel de tahin dressing over de borden, verdeel hier de artisjokharten over. Besprenkel eventueel met olijfolie. Garneer met de granaatappelpitten, walnoot en peterselie. 

Heb jij dit recept geprobeerd? Of heb jij een andere combinatie gemaakt met een hot honey dressing? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram! Wij zijn benieuwd.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Smashed artisjok met een tahin hot honey dressing
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Tessa Emmen
Volg Tessa

Tessa Emmen

Experimenterende foodie at De Hippe Vegetariër
Bij onze stagiair staat gezonde voeding altijd centraal. Tessa verzorgt de lekkerste glutenvrije gerechten wegens haar coeliakie. Dit heeft er voor gezorgd dat Tessa erg creatief is geworden met koken en ze experimenteert er dan ook op los om gezonde en volwaardige maaltijden voor te schotelen. Tessa kijkt altijd elk jaar uit naar de zomer, zodat zij weer alle ijssalons van Amsterdam kan uitproberen.
Tessa Emmen
Volg Tessa

Latest posts by Tessa Emmen (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt