
Gewokte aubergine met een pittige paprikasaus

Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Voor de saus:
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit olie in een pan op middelhoge temperatuur. Voeg de sjalotten, de rode paprika’s en de rode peper gesneden toe en bak tot ze zacht worden.
Stap 2
Voeg de bruine suiker en sambal manis toe en roer goed door totdat de suiker volledig is opgelost. Laat zo’n 10 minuten door sudderen.
Stap 3
Stop alles in een blender om het geheel tot een gladde saus te pureren. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verhit zonnebloemolie in een wokpan op middelhoge temperatuur en voeg hier de aubergine aan toe. Wok de aubergine totdat deze zacht begint te worden. Voeg peper en zout toe.
Stap 5
Kook ondertussen de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
Stap 6
Voeg de pittige paprikasaus toe aan de gewokte aubergine. Laat dit nog even doorsudderen zodat de aubergine de smaken uit de saus goed tot zich neemt. Serveer met de gekookte basmatirijst en top af met bosui en witte sesamzaadjes. Eet smakelijk!
Gegrilde aubergine met muntpesto en een yoghurtdressing

Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Voor de yoghurtdressing
Bereidingswijze
Stap 1
Rooster voor de muntpesto de pijnboompitten kort in een pan. Voeg dit samen met de Parmezaanse kaas, munt, basilicum, 90 milliliter olijfolie, en peper en zout toe aan een blender. Blend tot een glad geheel.
Stap 2
Meng voor de yoghurtdressing de Griekse yoghurt, olijfolie en peterselie in een kommetje en zet apart.
Stap 3
Grill de plakken aubergines in een grillpan aan beide kanten, totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Rooster ondertussen de hazelnoten in een pan op middelhoge temperatuur.
Stap 4
Leg de gegrilde aubergine op een bord en maak af met de muntpesto, yoghurtdressing en geroosterde hazelnoten. Perfect als bijgerecht!
Aubergine tempura met misomayo

Ingrediënten
Voor
personen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Klop de eieren los in een kom. Scheur de norivellen in kleine stukjes en meng samen met 1 theelepel cayennepoeder, 1 theelepel paprikapoeder, peper en zout en panko door elkaar.
Stap 2
Haal de aubergine door een bakje bloem, vervolgens door het losgeklopte ei, en als laatste het panko-norimengsel. Bak de plakken in hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn. Herhaal dit tot de aubergine op is.
Stap 3
Verdeel de aubergine tempura over een bord of borrelplank en serveer met de misomayo.
Heb jij één van deze manieren om aubergine te bereiden geprobeerd?
Of heb jij nog een andere favoriete manier van bereiden? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Op zoek naar een recept voor aubergine van de barbecue? Probeer dan eens dit heerlijke recept!
Lees ook

- 15 September 2025
Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn
- Karlijn Swaen

- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.