Shuki Rosenboim en Louisa Allan nemen je mee op een culinaire reis in hun kookboek ‘Midden-Oosterse salades‘. Dit kookboek staat vol heerlijke recepten voor seizoenssalades en gerechten om te delen. Zoals bijvoorbeeld dit gerecht met aubergine! Het gerecht is zeer eenvoudig en bestaat uit slechts vijf ingrediënten. Ga jij deze Roemeense aubergine maken voor je volgende borrel of Mezze tafel? Lees snel verder voor het recept.
Ingrediënten
voor 6 personen
5 muntbladeren, fijngesneden
4 aubergines
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 gele ui, gesnipperd
60 ml extra vierge olijfolie, plus om te besprenkelen
1 tl zeezoutvlokken
1/2 tl versgemalen zwarte peper
Pul biber (grove rode peper), om te bestrooien
Bereidingswijze
1. Rooster de aubergines 10 tot 15 minuten boven het vuur van een barbecue of gaspit. Keer ze met een tang iedere 5 minuten tot de schil geheel geblakerd en het vruchtvlees zacht is. Haal de aubergines van het vuur en leg ze in een kom tot ze genoeg zijn afgekoeld om vast te pakken.
2. Pel de aubergines en leg het vruchtvlees in een vergiet om uit te lekken. Gooi de schillen en steelaanzetten weg (de schillen zijn geweldig voor de composthoop).
3. Prak de aubergine in een kom, maak er met een vork een grove puree van en roer de ui, knoflook, zeezoutvlokken, zwarte peper en extra vierge olijfolie erdoor. Meng goed.
4. Schep het auberginemengsel op een serveerschaal. Garneer met de fijngesneden munt, pul biber en olijfolie en serveer op kamertemperatuur.
Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander recept geprobeerd uit het kookboek ‘Midden-Oosterse salades‘? Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Midden-Oosterse salades
Bol.com | Libris
Shuki Rosenboim & Louisa Allan
ISBN: 9789461433008
25,95 | Good Cook B.V.
0 reacties