...

Tandoori bloemkoolsteak

door | 2 okt 2018 | bloemkool, Groenteschotel, Recepten, Vega burgers

Print Friendly, PDF & Email

Deze bloemkoolsteak is zó lekker! Zelfs de skeptici zijn hier achteraf fan van. De bloemkool steak is een gezond, vegetarisch alternatief en doet het ontzettend goed door de malsheid van de steak en de kruiden van de tandoori. Ideaal als een licht diner of voorgerechtje. Allore Foodies deelde met ons het recept!

Ingrediënten
1 bloemkool
180 ml yoghurt
1 el tandoorikruiden of pasta
1/4 el zout
1 el verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze
1. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Plaats de bloemkool ondersteboven op een snijplank (met de stam omhoog). Snijd neerwaarts in het midden van de bloemkool drie plakken van 1 cm dik. Snijd elke plak daarna in de helft, door de lengte. Zet de rest van de bloemkool opzij voor een andere keer om te gebruiken
2. Mix de yoghurt, tandoorikruiden of pasta en zout in een kom. Smeer daarna met een kwastje het yoghurtmengsel over beide kanten van de bloemkoolsteaks.
3. Plaats de bloemkoolsteaks op een grill op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Grill tot de steaks goudbruin en mals zijn, ongeveer 5-6 minuten per kant.
4. Garneer met koriander.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Tandoori bloemkoolsteak
Article Name
Tandoori bloemkoolsteak
Description
De bloemkool steak is een gezond, vegetarisch alternatief en doet het ontzettend goed door de malsheid van de steak en de kruiden van de tandoori.
Author
Allore Foodies
Volg Allore

Allore Foodies

Founder & Foodie at Allore Foodies
Gyna is oprichter van het platform Allore foodies. Allore foodies is gecreëerd uit de liefde voor good food en de gave om mensen bij elkaar te brengen. Gezonde versies van overheerlijke klassiekers door foodies, voor foodies wereldwijd.Maak koken een moment om naar uit te kijken en deel smakelijke nieuwe gerechtjes met de mensen om je heen. Raak geïnspireerd, proef en ontdek samen met Allore foodies je smaak!
Allore Foodies
Volg Allore

Latest posts by Allore Foodies (see all)

2 Reacties

  1. Annelies

    Verleid door de beschrijving heb ik deze tandooristeak van bloemkool gemaakt. Volgens de beschrijving in het bijgeleverde recept. Hoe grill je op een middelhoog vuur? Mijn oven heeft een grill, maar mijn fornuis, wat ik op een middelhoog vuur kan zetten, niet. Wat is het effect van het smeren van yoghurt op een hard stuk bloemkool wanneer je het moet omdraaien? De onderkant is zonder saus! Ik heb gekozen voor de grill in mijn oven, maar zelfs na 2×10 minuten was er niets te zien van het resultaat op het plaatje. Na 15 minuten besloot ik te stoppen en het dan maar te eten. Knoerthard, maar inderdaad: de smaak was best lekker. In feite is dit gewoon een dom recept, waarschijnlijk gewoon als papegaai naverteld, zonder het zelf te proberen. Geen pluim, hippe vegetariër.

    Antwoord
    • Mariëlle van Stek

      Hi Annelies,

      Wat vervelend dat het niet gelukt is omdat het recept tekort schiet. Dit is inderdaad een recept dat we van een andere blog hebben mogen plaatsen. Deze bloemkool zal met een grillpan worden gemaakt, die je dan op het fornuis kan plaatsen. Er staan een hoop andere bloemkoolrecepten op het blog, hopelijk heb je daar meer aan!

      Hartelijke groet,
      Mariëlle

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt