Morgen gaat het Amsterdam Dance Event van start en wij krijgen spontaan zin in een verfrissend drankje! Het goede nieuws is dat dit drankje niet per se alcohol hoeft te bevatten, want alcoholvrije opties kunnen net zo smakelijk zijn. Een expert op dit gebied is bartender Tess Posthumus, wiens kookboek ‘Cocktailbijbel‘ vol staat met heerlijke recepten, inclusief alcoholvrije varianten. Vandaag delen we graag een recept uit dit kookboek: de “Thirsty Fizz.” Een naam die al lekker klinkt, nietwaar? De toevoeging van pandanrijstsiroop zorgt niet alleen voor een subtiele pandansmaak, maar geeft ook een extra dimensie aan de cocktail en laat de smaak langer nazinderen. Aarzel niet en ontdek snel hoe je dit heerlijke drankje kunt maken, om zo het ADE in stijl te vieren!
Ingrediënten
voor 1 glas
3 plakjes komkommer
1 dash saline solution
120 ml sodawater
30 ml limoensap
15 ml pandanrijstsiroop
Hoe maak je de Thirsty Fizz mocktail
- Stop de plakjes komkommer in een cocktailshaker en muddle. Het muddlen van de komkommer zorgt ervoor dat de juiste smaken vrijkomen.
- Schenk vervolgens het limoensap en de pandanrijstsiroop erbij.
- Vul de cocktailshaker met ijsblokjes en shake hard.
- Open de shaker en giet er de saline solution en 60 ml sodawater bij.
- Roer de mocktail kort door in de cocktailshaker. Giet vervolgens het overige deel van het sodawater bij de mocktail.
- Garneer met een plakje komkommer en een schijfje limoen. Je Thirsty Fizz mocktail is klaar, geniet ervan!
Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht uit het kookboek ‘Cocktailbijbel‘. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Cocktailbijbel
Bol.com | Libris
Tess Posthumus
€34,99 | Carerra
0 reacties