...

Orzo met spinazie, paddenstoelen en geroosterde cherrytomaten

door | 9 feb 2023 | Budget, Champignon, De Hippe Vegetariër, doperwten, paddenstoelen, Recepten, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Dit smaakvolle recept voor een orzo met spinazie is perfect om voor vrienden, familie of gewoon lekker voor jezelf te maken dit weekend. Je zet dit gerecht voor slechts €2,80 per persoon op tafel. Dit bedrag is nog lager als je toevallig nog een fles witte wijn open hebt staan ;). Lees snel verder!

 

Ingrediënten orzo met spinazie

voor 4 personen 
3 teentjes knoflook, geperst  
2 rode uien, gesnipperd  
400 g diepvries spinazie  
300 g orzo 
250 g witte champignons, in plakjes  
250 g cherrytomaten 
200 g diepvries doperwten  
300 ml (bospaddenstoelen)bouillon 
250 ml (plantaardige) kookroom  
150 ml witte wijn  
zout en peper 
olijfolie 
 

Bereidingswijze  

1.Verwarm de oven voor op 225°C. Verdeel de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster ze 15 minuten in het midden van de oven of totdat ze goudbruin zijn geworden. 
2.Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoge temperatuur en fruit hierin de ui 6 minuten totdat deze glazig is geworden. Voeg de knoflook toe en laat deze nog 2-3 minuten meebakken. Blus af met de witte wijn. Voeg de orzo en de bouillon hieraan toe. Breng aan de kook, verlaag de temperatuur en laat dit 8 minuten pruttelen totdat de orzo beetgaar is.   
3.Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan op hoge temperatuur en bak hierin de champignons in 6 minuten totdat deze goudbruin zijn geworden.  
4.Voeg de room, doperwten en spinazie toe aan de orzo en laat pruttelen tot alles is opgewarmd. Proef en breng op smaak met zout en peper.  
5. Verdeel de orzo met spinazie over de borden en verdeel de paddenstoelen en de geroosterde cherrytomaten over de orzo. Eet smakelijk! 

Heb jij dit recept voor deze orzo met spinazie gemaakt? Of wat is jouw favoriete recept met orzo? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Orzo met spinazie, paddenstoelen en geroosterde cherrytomaten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
Isabel Schep
Volg Isabel

Isabel Schep

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Isabel is student Voeding en Diëtetiek en vervult de Food Creation stagiaire rol. Koken en bakken met vrienden vindt ze erg leuk om te doen. Daarnaast is ze in haar vrije tijd veel bezig met schilderen, tekenen en sporten. Leuk feitje; deze zoetekauw kun je altijd wakker maken voor monchoutaart en tiramisu!
Isabel Schep
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Schep (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt