Dit smaakvolle recept voor een orzo met spinazie is perfect om voor vrienden, familie of gewoon lekker voor jezelf te maken dit weekend. Je zet dit gerecht voor slechts €2,80 per persoon op tafel. Dit bedrag is nog lager als je toevallig nog een fles witte wijn open hebt staan ;). Lees snel verder!
Ingrediënten orzo met spinazie
voor 4 personen
3 teentjes knoflook, geperst
2 rode uien, gesnipperd
400 g diepvries spinazie
300 g orzo
250 g witte champignons, in plakjes
250 g cherrytomaten
200 g diepvries doperwten
300 ml (bospaddenstoelen)bouillon
250 ml (plantaardige) kookroom
150 ml witte wijn
zout en peper
olijfolie
Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 225°C. Verdeel de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster ze 15 minuten in het midden van de oven of totdat ze goudbruin zijn geworden.
2.Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoge temperatuur en fruit hierin de ui 6 minuten totdat deze glazig is geworden. Voeg de knoflook toe en laat deze nog 2-3 minuten meebakken. Blus af met de witte wijn. Voeg de orzo en de bouillon hieraan toe. Breng aan de kook, verlaag de temperatuur en laat dit 8 minuten pruttelen totdat de orzo beetgaar is.
3.Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan op hoge temperatuur en bak hierin de champignons in 6 minuten totdat deze goudbruin zijn geworden.
4.Voeg de room, doperwten en spinazie toe aan de orzo en laat pruttelen tot alles is opgewarmd. Proef en breng op smaak met zout en peper.
5. Verdeel de orzo met spinazie over de borden en verdeel de paddenstoelen en de geroosterde cherrytomaten over de orzo. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept voor deze orzo met spinazie gemaakt? Of wat is jouw favoriete recept met orzo? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
0 reacties