...

Flatbreads met vegan muntyoghurt, geroosterde aubergine en granaatappelpitjes

door | 4 mrt 2023 | Adv, aubergine, Lunch, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Wist je dat yoghurt niet alleen ideaal is voor het ontbijt? We zijn vandaag namelijk weer de keuken ingedoken om een heerlijk zomers gerecht op tafel te zetten, en daarbij is yoghurt onmisbaar! Wij maakten van onze lunch vandaag een feestmaaltijd: flatbreads met muntyoghurt, geroosterde aubergine en granaatappelpitjes. En daarvoor kun je heel goed een plantaardig alternatief gebruiken! Wij maakten van onze lunch vandaag met de vegan kokos yog van Abbot Kinney’s en daardoor kunnen we alleen nog maar meer genieten.

 

100% plantaardige kokos yog van Abbot Kinney’s

Abbot Kinney’s heeft 100% vegan en biologische alternatieven op yoghurt, gemaakt van kokos! Dit merk gebruikt alleen maar natuurlijke ingrediënten en maakt daarmee een breed assortiment aan vegan yog en vegan ijs. De veelzijdige kokos yog van Abbot Kinney’s is voor elk eetmoment geschikt en gebruikt geen toegevoegde suikers of andere onnatuurlijke toevoegingen. Daarmee maken ze een breed assortiment aan vegan yog en vegan ijs! Hun plantaardige alternatieven voor yoghurt noemen ze yog, zonder ‘hurt’ dus, omdat hun producten helemaal plantaardig zijn. Is dat niet extra genieten? 

Ingrediënten vegan flatbread

voor 4 personen
4 flatbreads
2 aubergines, in dunne plakjes
100 g granaatappelpitjes
1 tl komijnpoeder
1 tl kaneel
1 tl paprikapoeder
zout en peper, naar smaak
zonnebloemolie

voor de muntyoghurt
1 verpakking (350 g) Abbot Kinney’s Coco Greek Style
15 g munt, fijngesneden
½ citroen, het sap
zout en peper naar smaak

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 ºC. Snijd de aubergine in dunne plakjes en doe ze in een mengkom. Voeg 2 eetlepels zonnebloemolie en het komijnpoeder, de kaneel en het paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng dit goed en leg de aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25 minuten in de oven.
  2. Maak ondertussen de vegan muntyoghurt. Doe de Coco Greek Style samen met 2/3 van de fijngesneden munt, het citroensap, en ¼ theelepel zout in een bakje en roer dit goed door.
  3. Bouw je flatbread op: begin met het flatbread, smeer hier royaal vegan muntyoghurt overheen, leg hier nu een laag aubergine plakjes op en garneer met de overgebleven munt en granaatappelpitjes. Eet smakelijk!

Heb jij dit heerlijk vegan lunchrecept al geprobeerd? Welke andere gerechten maak jij graag met Abbot Kinney’s? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Flatbreads met vegan muntyoghurt, geroosterde aubergine en granaatappelpitjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)
Robin Walrecht
Volg Robin

Robin Walrecht

Vegan Foodie at De Hippe Vegetariër
Robin is een echte plantaardige foodie en feminist. Zij is dol op koken en staat graag uren in de keuken om voor haar vrienden iets lekkers te maken. Elke zondag staat in het teken van het testen van vegan baksels, die zij dan mooi op de foto zet. Ook is zij altijd op de hoogte van de nieuwste food trends – die zij dan het liefst ook allemaal zelf uitprobeert!
Robin Walrecht
Volg Robin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt