Vegan ontbijtrecept: 'appeltaart' havermout
Enza Bom

Vegan ontbijtrecept: 'appeltaart' havermout

donderdag 07 mei 2020
Op sommige dagen heb je geen tijd om te ontbijten, terwijl een goede start juist zorgt voor energie door de dag heen. In deze rubriek deel ik mijn favoriete ontbijt recepten die voedzaam én lekker zijn. De recepten zijn snel, makkelijk, vegetarisch en zoveel mogelijk vegan. Zo begin je de dag al meteen goed. Vandaag deel ik mijn recept voor vegan 'appeltaart' havermout!

Ingrediënten
voor 2 porties
1 appel
1 handje rozijnen
140 g havermout
200 ml havermelk
5 g plantaardige boter
50 g amandelschaafsel
4 el plantaardige kwark of yoghurt
½ tl kaneel
zoetstof (optioneel)

Bereidingswijze


  1. Verhit 150 ml water in een steelpannetje tot het kookt. Voeg de rozijnen toe.

  2. Snijd de appel in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakjes en daarna in kleine stukjes. Doe de helft hiervan samen met de havermout en de havermelk in het steelpannetje. Laat even zachtjes pruttelen en roer regelmatig. Voeg de kaneel en optioneel zoetstof toe. Voeg zo nodig extra havermelk toe voor de gewenste consistentie.

  3. Verhit nu een koekenpan en rooster hierin de amandelen. Zet aan de kant. Bak in dezelfde pan de rest van de appeltjes in een beetje boter.

  4. Doe de havermout in kommen. Top af met de kwark of yoghurt en garneer met de warme appeltjes en amandelschaafsel. Besprenkel nog met een extra snufje kaneel.


Tip: Bewaar dit ontbijt in een afsluitbare pot en zet deze in de koelkast voor de volgende ochtend!

Heb jij dit recept gemaakt, of ben je het van plan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.