...

Vegan ontbijtrecept: ‘appeltaart’ havermout

door | 7 mei 2020 | Ontbijt

Print Friendly, PDF & Email

Op sommige dagen heb je geen tijd om te ontbijten, terwijl een goede start juist zorgt voor energie door de dag heen. In deze rubriek deel ik mijn favoriete ontbijt recepten die voedzaam én lekker zijn. De recepten zijn snel, makkelijk, vegetarisch en zoveel mogelijk vegan. Zo begin je de dag al meteen goed. Vandaag deel ik mijn recept voor vegan ‘appeltaart’ havermout!

Ingrediënten
voor 2 porties
1 appel
1 handje rozijnen
140 g havermout
200 ml havermelk
5 g plantaardige boter
50 g amandelschaafsel
4 el plantaardige kwark of yoghurt
½ tl kaneel
zoetstof (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verhit 150 ml water in een steelpannetje tot het kookt. Voeg de rozijnen toe.
  2. Snijd de appel in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakjes en daarna in kleine stukjes. Doe de helft hiervan samen met de havermout en de havermelk in het steelpannetje. Laat even zachtjes pruttelen en roer regelmatig. Voeg de kaneel en optioneel zoetstof toe. Voeg zo nodig extra havermelk toe voor de gewenste consistentie.
  3. Verhit nu een koekenpan en rooster hierin de amandelen. Zet aan de kant. Bak in dezelfde pan de rest van de appeltjes in een beetje boter.
  4. Doe de havermout in kommen. Top af met de kwark of yoghurt en garneer met de warme appeltjes en amandelschaafsel. Besprenkel nog met een extra snufje kaneel.

Tip: Bewaar dit ontbijt in een afsluitbare pot en zet deze in de koelkast voor de volgende ochtend!

Heb jij dit recept gemaakt, of ben je het van plan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan ontbijtrecept: 'appeltaart' havermout
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
Enza Bom
Volg Enza

Enza Bom

Enza studeert taal & communicatie aan de UvA en heeft veel passie voor koken, duurzaamheid en een vegetarische lifestyle. Ze zet zich hier dan ook graag voor in. Daarnaast heeft ze ook veel interesse in sport, gezondheid en het bezoeken van de nieuwste hotspots. De ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch eten gaan steeds sneller, zowel in de horeca als in de schappen van de supermarkt. Enza vindt het leuk om hierover te schrijven en haar mening op dit gebied te delen.
Enza Bom
Volg Enza

Latest posts by Enza Bom (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt