Brianna Claxton is kok en het creatieve brein achter het Engelstalige vegan blog plvntfood, waar eten als kunst wordt gezien. Brianna heeft leren koken van haar Italiaanse oma. In Brianna’s kookboek ‘Vegan Pasta‘ deelt ze aangepaste, vegan, varianten van de gerechten die op haar zijn overgedragen. Vandaag delen wij één van de recepten uit haar kookboek; ‘Vegan Pasta Alfredo met doperwten en dragon’. Lees snel verder!
Ingrediënten
450 g pasta naar keuze
30 g doperwten
25 g walnoten, gehakt
1 el gehakte verse dragon, plus extra ter garnering
½ tl chilivlokken
geraspte vegan Parmezaanse kaas
zout en peper
voor de Alfredo saus
1 teentje knoflook
70 g rauwe, ongezouten cashewnoten
15 g vegan boter
15 g vegan Parmezaanse kaas, geraspt
240 ml water
zout
Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten voor de Alfredo saus in de keukenmachine en mix of puls tot een glad geheel.
2. Kook de doperwten 1-2 minuten in ruim kokend water met een snuf zout, giet af en voeg dit samen met de dragon en chilivlokken toe aan de Alfredo saus en mix of puls opnieuw tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout.
3. Kook de pasta in ruim kokend water met een snuf zout beetgaar. Bewaar een kopje kookvocht, giet de pasta af en houdt apart.
4. Meng de pasta, de helft van het kopje kookvocht en de Alfredo saus in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
5. Verdeel de pasta over de borden, garneer met de gehakte walnoten, Parmezaanse kaas en extra dragon en serveer direct.
Heb jij dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit ‘Vegan Pasta‘? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Vegan Pasta
Bol.com | Libris
Brianna Claxton
Good Cook
ISBN: 978 946 143 2902
€23,50
0 reacties