...

Citrussalade met venkel en olijven

door | 29 aug 2023 | De Hippe Vegetariër, Recepten, Salade, Vegan, venkel

Print Friendly, PDF & Email

Een salade geïnspireerd op het Italiaanse eiland: Sicilië. Hier groeien de sappige citrusvruchten, knapperige pistachenoten en zongerijpte olijven op elke hoek van de straat op het Italiaanse eiland. Ze weten op dit eiland deze ingrediënten perfect te combineren. Dit recept voor een citrussalade komt uit het kookboek ‘Saladebijbel‘ en zal je zintuigen prikkelen en je laten wegdromen naar de betoverende Mediterrane sfeer. Nu het eind van de zomer in zicht komt moeten we nog lang nagenieten en dat doe je perfect met deze zomerse citrussalade! Probeer het snel zelf.

 

Ingrediënten

voor zes personen
3-4 perssinaasappels
1 grapefruit
1 mandarijn
1 venkelknol, in flinterdunne plakjes
1 rode uien, in dunne ringen
1/2 radicchio, blaadjes grof gescheurd
4 el extra vergine olijfolie
3-4 el gemengde olijven, zonder pit
3 el wittewijnazijn
3 el pistachenoten, geroosterd en grof gehakt
2 el bladpeterselie, fijngesneden
zout en peper

 

Bereidingswijze

1. Begin met het voorbereiden van de citrusvruchten. Snijd de schil met alle witte delen van de grapefruit, perssinaasappels en mandarijn af om bitterheid te voorkomen. Snijd vervolgens de citrusvruchten in dunne plakjes.
2. Pak een groot bord of serveerschaal en leg de venkel op het bord als basis. Vervolgens leg je de citrusplakjes op de venkel. Verspreid de plakjes over het oppervlak van de venkel. Verdeel nu de gesneden rode ui over de citrusplakjes. Het toevoegen van rode ui zal een heerlijke pittige smaak geven aan de salade en een mooie kleurcontrast bieden. Als volgende stap leg je de grof gescheurde radicchio bladeren tussen, onder en op de plakjes. De radicchio voegt een bittere en knapperige toets toe aan het geheel. Verdeel als laatst de olijven erover.
3. Schenk de wittewijnazijn en de extra vergine olijfolie over de salade. Bestrooi de citrussalade met de pistachenoten en bladpeterselie. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept voor deze citrussalade uit het kookboek ‘Saladebijbel‘ al geprobeerd? Of heb je een ander favoriet recept? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

Saladebijbel
Bol.com | Libris
Welmoed Bezoen
34,99 | Carrera
ISBN 9789048865437 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Citrussalade met venkel en olijven
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt