Met het heerlijke zonnetje van de afgelopen dagen hebben wij massaal weer zin om salades te maken. Ben jij op zoek naar een salade voor de grote trek? Dan zit je met dit Earth bowl recept uit de Saladebijbel helemaal goed! Deze salade bevat smaken vanuit de hele wereld waardoor jouw smaakpapillen op ontdekkingsreis gaan. Je wilt van deze vullende salade blijven eten! Lees snel verder voor het recept.
Ingrediënten
voor 4 porties
2 avocado’s, gehalveerd en pit verwijderd
2 puntpaprika’s, in reepjes
2 sjalotten, gesnipperd
2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes
1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld
¼ rode kool, in dunne reepjes
500 ml groentebouillon
300 g edamame
250 g zilvervliesrijst
200 g tofu, in plakjes
6 el olijfolie
5 el extra vergine olijfolie
4 el hummus
4 el gemengde kiemen
3 el rijstazijn
2 el gepeld hennepzaad
1 el witte miso
1 el agavesiroop
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl uienpoeder ·
1 tl kurkuma
1 cm gember, geraspt
peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Doe de zilvervliesrijst en de groentebouillon in een pan. Breng op hoog vuur aan de kook. Verlaag het vuur zodra de bouillon kookt. Kook de rijst in ongeveer 20 minuten gaar. Giet de bouillon af en laat de rijst 10 minuten uitstomen. Zet opzij.
3. Meng de zoete aardappel met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de blokjes over een bakplaat en rooster ongeveer 20 minuten, tot de zoete aardappel goudbruin en zacht is. Schep halverwege om.
4. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak de plakjes aan beide kanten goudbruin. Voeg de kikkererwten toe en bak 3 minuten mee. Roer regelmatig door. Voeg de gerookte paprikapoeder en het uienpoeder toe en bak ongeveer 1 minuut. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
5. Schep de rijst op een grote schaal en verdeel er in een cirkel de zoete aardappel, rode kool, edamame, paprika en tofu met kikkererwten over. Schep de hummus in het midden. Schep met een lepel de avocado uit de schil en leg met de gesneden kant naar boven op de hummus. Bestrooi met het hennep zaad en doe de kiemen in de holte van de avocado.
6. Meng de miso met de agavesiroop, kurkuma, sjalotten en gember. Roer de rijstazijn en de extra vergine olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade
Heb jij dit recept uit de Saladebijbel gemaakt? Of heb je een ander favoriet recept uit dit kookboek. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
Saladebijbel
Bol.com | Libris
Carrera
ISBN:9789048865437
€34,99
0 reacties