...

Fattoush met pitachips

door | 14 mrt 2023 | De Hippe Vegetariër, radijs, Recepten, Salade

Print Friendly, PDF & Email

Ben je op zoek naar een smaakvolle en gezonde salade om toe te voegen aan je maaltijden? Dan is deze Fattoush salade uit onze eigen ‘De Vega Atlas‘ een geweldige keuze. Deze Midden-Oosterse salade zit vol met frisse en knapperige groenten en wordt op smaak gebracht met een lichte citroen-yoghurt dressing. Of je nu een lunch of een bijgerecht nodig hebt, deze salade is eenvoudig te maken en zal zeker indruk maken op jouw gasten. Dus laten we aan de slag gaan met dit heerlijke Fattoush salade recept.

Ingrediënten

voor 4 personen
4 pitabroodjes, over de platte zijde gehalveerd en in driehoekjes
3 kleine komkommers, in halve maantjes
2 bosuien, in dunne ringen
10 radijsjes, in dunne plakjes
290 g cherrytomaten, gehalveerd
200 g romainesla, grof gehakt
200 g feta, verkruimeld
15 g platte peterselie, fijngehakt
zonnebloemolie
zout en peper

voor de dressing
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook, geperst
100 g (plantaardige) yoghurt
3 el extra vierge olijfolie
2 tl granaatappelmelasse
1/2 tl sumak

Bereidingswijze

1. Meng voor de dressing de yoghurt , het citroensap, de knoflook, de sumak en de granaatappelmelasse in een kom. Voeg al roerend de olijfolie toe en meng de ingrediënten. Proef en breng op smaak met zout en peper. Zet afgedekt in de koelkast voor later gebruik.
2. Maak nu de pitachips. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de pitadriehoekjes 6-8 minuten totdat deze goudbruin kleuren en knapperig zijn geworden. Hussel de pitachips regelmatig. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
3. Meng voor de fattoush de romainesla, cherrytomaten, komkommers, bosuien, radijsjes en de platte peterselie in een grote kom. Schenk 2/3 van de dressing over de salade en meng het geheel goed door elkaar. Voeg de feta en de gebakken pitachips net voor het opdienen toe aan de salade en roer voorzichtig door elkaar.
4. Verdeel de salade over de borden en serveer met de overgebleven dressing.

Heb jij dit recept gemaakt? Of een ander recept uit de ‘De Vega Atlas‘? Deel een foto van jouw creatie met ons via Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

De Vega Atlas
Isabel Boerdam
€35 | Uitgeverij Carrera
9789048861446

De Vega Atlas

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Fattoush met pitachips
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Isabel Schep
Volg Isabel

Isabel Schep

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Isabel is student Voeding en Diëtetiek en vervult de Food Creation stagiaire rol. Koken en bakken met vrienden vindt ze erg leuk om te doen. Daarnaast is ze in haar vrije tijd veel bezig met schilderen, tekenen en sporten. Leuk feitje; deze zoetekauw kun je altijd wakker maken voor monchoutaart en tiramisu!
Isabel Schep
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt