...

Juizs: kant en klare detox

door | 27 aug 2015 | Adv, Detox, Producten, Smoothie

Print Friendly, PDF & Email

De meeste van jullie kennen inmiddels de ‘gratis online detoxweek’ die ik tweejaarlijks met De Hippe Vegetariër organiseer. Die week begint altijd met een enorme berg groente en fruit, en daarna zeven dagen lang juicen, blenden en shaken. Goed te doen, maar naast je werk toch best een gedoe. Daarom vond ik het super leuk toen Juizs mij vroeg om hun kant en klare detox te testen: ‘Juizs Till Dinner’.

IMG_2817Juizs Till Dinner 3 dagen
Nu ik inmiddels zelf al drie detoxweken heb meegemaakt, is drie dagen detoxen natuurlijk goed te doen – zeker wanneer je savonds gewoon mag eten! Toch merkte ik dat het me zwaarder viel dan ik dacht, juist omdat ik me op de detoxweek van De Hippe Vegetariër al weken van te voren mentaal voorbereid. Nu leefde ik een weekendje redelijk gezond (afbouwen) en schoot op maandagochtend m’n spinazie-sapje naar binnen: mijn detox was begonnen. Drie dagen geen suiker, koffie, alcohol en alles zo natuurlijk mogelijk. Groente, water, groente, groene thee en fruit. Een goede manier om jezelf – wanneer je weer eens in een wat ‘ongezondere’ fase zit – weer even op het rechte pad te zetten en in één keer kortemette te maken met je gegroeide behoefte aan zoetigheid en je gewenning aan te veel opscheppen savonds. Ondanks de overhaaste start overwon ook deze keer de doorzetter in mij, want ik heb me 100% braaf aan het programma gehouden. Oké, eerlijk is eerlijk, ik ben geen enorme ster met opbouwen, want op donderdag kreeg ik een onmiskenbare chocolade-eetbui waar ik aan toegegeven heb. Pure Raw Chocolate uit Equador, dat dan weer wel.

Moeiteloos detoxen
Hoe gaat het in zijn werk? Super gemakkelijk eigenlijk. Je bestelt je Juizs pakket, keuze uit 3 of 5 dagen detoxen en ‘Till Dinner’ of ‘All Day’. Mijn Juizs Till Dinner van 3 dagen kost 64,95 voor de hele detox. Vervolgens krijg alles netjes thuis geleverd: vier sappen (‘liquid salads’) per dag, koud geperst met de slowjuicer en daarna met ‘shock freeze’ direct ingevroren om alle vitamines, mineralen en versheid te behouden. In de vriezer blijven de sapjes lang goed, zodra je ze eenmaal ontdooit hebt nog twee tot drie dagen. Dus het enige waar je je druk over moet maken is wanneer je welk sapje uit de vriezer haalt: appeltje eitje! Daarnaast voorziet Juizs je van een flesje detox water met een smaakje (grapefruit-peterselie bijvoorbeeld of komkommer), om je te stimuleren voldoende water te drinken om de afvalstoffen af te voeren. En tot slot een online receptenboekje met tips om savonds een gezonde maaltijd te kiezen en tips en tricks om de kuur op een goede manier vol te houden en weer op te bouwen.

Liquid Salads
De sapjes van Juizs, ook wel Liquid Salads genoemd (leuke naam!), bestaan voornamelijk uit groenten met een klein beetje fruit. Geen enorme ingrediëntenlijst, altijd minder dan tien, zodat je daadwerkelijk iedere smaak kan proeven. Tijdens de driedaagse Juizs Till Dinner Detox mocht ik dagelijks vier sapjes: om dezelfde tijden dezelfde soorten. Dus om 09.00 ‘Spinach’, om 11.00 ‘Basil’, om 13.00 ‘Beetroot’ en om 15.30 ‘Carrot’, allemaal vrolijke flesjes van 240 milliliter. Groot pluspunt: alle sapjes zijn echt lekker en die belofte van pure smaken wordt helemaal waar gemaakt. Wel zit werkelijk in ieder sapje de combinatie van appel en limoen als toevoeging, wat ze dus heel toegankelijk maakt en goed vol te houden voor de beginnende detoxers, maar voor mij als ‘ervaren detoxer’ een beetje te mild. Hoewel ik die broccoli-venkel-andijvie-kool-knoflook-rode peper combinaties van mijn specialist Jessie Kuipers lang niet altijd kan waarderen, heb ik daarmee wel echt het gevoel dat ik mijn lichaam een kick geef en kennis laat maken met iets nieuws. Bovendien is ieder sapje in mijn kuur ongeveer 400-500 ml en dat scheelt toch behoorlijk in mijn honger tussen de sapjes door. Tot slot zijn bij mij iedere dag de sapjes anders en dat maakt me wel steeds nieuwsgierig: it keeps you going. Maar daarbij moet ik wel vermelden dat ik me op deze Liquid Salads echt kon verheugen en in mijn eigen geval niet altijd…

Diner en sporten
Bij deze kuur van Juizs Till Dinner mocht ik dus avonds wel eten. Hierbij was de belangrijkste voorwaarde: een vegetarische maaltijd. Nou, laat dat nu geen probleem zijn! Ik heb me geprobeerd te beperken tot avondmaaltijden zonder tarweproducten en zuivel, dus vooral salades met peulvruchten, groenten en noten of zaden, en soep. Prima te doen voor mij. Een groot voordeel: je hebt iets om de hele dag naar uit te kijken (savonds lekker warm eten!) en je hebt voldoende energie om de volgende ochtend wél te gaan sporten. Want dat is iets dat ik altijd enorm mis tijdens m’n eigen detoxweek: na twee/drie dagen heb ik te weinig puf om nog te sporten. Doordat ik nu savonds normaal at had ik de volgende ochtend ook ‘normale’ energie en heb ik dus iedere dag van mijn detox gewoon mijn klasjes gevolgd: Body Pump, Spinning en SuperCircuit. Dan voel je je echt dubbel zo goed!

Ben jij benieuwd geworden naar deze kant en klare detox van Juizs? Ga je het ook proberen of ken je het? Laat me jouw mening weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

Juizs, www.juizs.nl

IMG_2841

Summary
recipe image
Recipe Name
Juizs: kant en klare detox + WINACTIE
Published On
Jessie Kuipers
Volg Jessie

Jessie Kuipers

Eigenaar en detox-expert at JK Bodywork
Jessie is de detox-expert van De Hippe Vegetariër, die als geen ander weet hoe het voelt om je leven om te keren. Zo leidde Jessie een avontuurlijk en wild bestaan, totdat ze het roer omgooide en zich ging verdiepen in spiritualiteit en goede voeding. Dit leidde haar naar Raw Food, de Trager Methode en uiteindelijk naar haar eigen “bodywork” praktijk waarin ze mensen op allerlei manieren helpt om weer het beste uit zichzelf te halen. Samen met Jessie begeleidt Isabel regelmatig een gespecialiseerde detox-week voor lezers op De Hippe Vegetariër.
Jessie Kuipers
Volg Jessie

Latest posts by Jessie Kuipers (see all)

21 Reacties

 1. Isabel Boerdam

  Lieve lezers, ontzettend bedankt voor de eerlijke en open reacties. Ik zou jullie het liefst allemaal een Juizs pakket geven, maar helaas kan er maar eentje winnen deze keer en dat is Aafke Sytema. Ik wens haar heel erg veel succes bij het oppakken van het healthy lifestyle en hoop dat de rest van jullie dat ook zal lukken! Je kan nog gebruik maken van de kortingscode #dehippevegetarier tot het einde van deze maand. Succes!! Isabel

  Antwoord
 2. Linda

  Na jaar Paleo fan te zijn heeft mij dit al een veel gezonder en fitter gevoel gegeven.
  Het lijkt mij heerlijk om dit eens te proberen.. Misschien voel ik mij dan nog fitter en frisser

  Antwoord
 3. Inge

  Ik zou deze detox graag winnen, zodat ik met een schoon lijf het huwelijk in kan! Zou super zijn om voor ons trouwen nog even alle puntjes op de i te zetten. 🙂

  Antwoord
 4. Berendina

  Ik ken het niet,maar zou het graag eens proberen
  goed voor mijn lijf en daarna weer door met gezond eten

  Antwoord
 5. Laura

  Zeker na mijn zwangerschap en de bevalling en de jeuk die ik gedurende die periode heb ervaren denk ik dat een detox het beste is wat ik mijn lichaam kan bieden. Ook hoop ik dat het mij kan helpen die knop om te zetten om weer gezond te gaan eten en energie te krijgen. De detox winnen zou super zijn!

  Ps. Als ik de kortingscode invul op de website dan geeft hij aan dat de kortingscode niet bestaat. Van wanneer tot wanneer is die code geldig?

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Dag Laura, wat gek! Ik heb het gecheckt en de kortingscode zou het nu gewoon moeten doen. De code is #dehippevegetarier zonder trema op de e. Hoop dat het nu lukt!

   Antwoord
 6. Angelique

  ik zou het graag een keer proberen, ik moet over een paar weken me galblaas eruit laten halen zou dan wel super uit komen

  Antwoord
 7. Heleen

  Hmmm… Niet zo moeilijk 🙂 Ik trouw eind september en zo’n detox lijkt me ideaal voor een instant platte buik in mijn nauw aansluitend kleed! Zou fantastisch zijn om dan ook stralend op de trouwfoto’s te staan dankzij een goede detox 🙂

  Antwoord
 8. Anita te Gussinklo

  Ik zou dit graag eens willen proberen.
  Ben er wel heel benieuwd naar.

  Antwoord
 9. Maaike

  Yeah! Leuke win-actie.

  The sun is shining, and i’m feeling good! Waarom ik me zo goed voel? Ik heb een grote liefde: mezelf! (en ik ben geen narcist hoor, geef ook veel om anderen ;))

  Ik kan er écht van genieten goed voor mezelf te zorgen!
  Ik ben door mijn ouders wat betreft voeding opgevoed met veel vlees, potgroenten en mona-toetjes. Zelf doe ik het sinds ik uit huis ben anders, ik ben vegetarisch (en eet veel voedzamer, bewuster, heerlijker) en dat inmiddels al ruim 10 jaar. 10 jaar…is goede reden voor een feestje. Lijkt me leuk dat te vieren met deze detox verwenkuur :-).
  Dus bij deze ding ik graag mee!

  Antwoord
 10. Cindy

  Ohh heel graag!! En heel welkom!
  Zit even in een gezond eten dipje…helaas merk ik dat meteen aan m’n huid, energie, enz…dus deze lifestyle weer opstarten met een detox zou heel fijn zijn!

  Antwoord
 11. Sanne

  Super leuke actie dit!

  Ik zou graag een detoxkuur willen proberen om te kijken of ik er meer energie van kan krijgen en om mij wat beter te laten voelen. Een paar maanden geleden heb ik een beroerte gehad en voel me sindsdien niet meer de oude. Mijn lichaam voelt niet helemaal meer de oude daarvoor, dus misschien dat een detox iets positiefs bij kan dragen. Ik heb wel gemerkt dat ik me door (nog) gezinder eten al een stuk beter voel, dus ben heeeeeel benieuwd wat voor positief effect zo’n detox dan wel niet heeft! 🙂

  Antwoord
 12. Marjolein

  Ik ga aankomende week weer starten in mijn kleuterklasje en de ervaring leert dat dat een hoop energie vraagt. Mijn weerstand schiet op een of andere manier ook altijd naar beneden vanwege die snotneuzen. Letterlijk en figuurlijk;)
  Na 2 weken neem ik de snotneus geheid over. Reden te meer om een boost aan vitamientjes binnen te krijgen

  Antwoord
 13. Anita H.

  Ik heb altijd al eens een vastenkuur van een week ofzo willen doen in een kuurcentrum en de kans is aanwezig dat ik dat ooit nog eens ga doen (mits ik nog eens een baan vind die het mogelijk maakt om wat te sparen; dergelijke arrangementen zijn nogal aan de prijs). Een gezond, mooi, fit lijf is wat ik wil en mijn lichaam is nog behoorlijk voor verbetering vatbaar. Op zich vind ik dat ik – zeker als ik het vergelijk met de gemiddelde mens – vrij goed bezig ben qua voeding. In principe eet ik geen tarwe, zuivel en suiker en ik kies met name voor onbewerkt voedsel met weinig koolhydraten. Mijn maatregelen houden me ook prima op gewicht. Maar huidproblemen zoals flinke acne en eczeem wijzen me er op dat er toch nog genoeg rommel in mijn lijf zit. Wellicht kan ik dat (deels?) aanpakken met dit te winnen Juizs Till Dinner pakket. De moeite van het proberen absoluut waard. Slechter zal ik er niet van worden, dat weet ik zeker. De sapjes lijken me ook nog heel smakelijk. Ze drinken vast lekkerder weg dan de wortelsapjes die ik regelmatig neem.

  Antwoord
 14. Ellen

  Al zolang aan het proberen om te beginnen met een detox kuur, maar zie steeds op tegen het vele werk wat erbij komt kijken!
  Dus dit is de ideale oplossing om eens kennis te maken met het detoxen, wat misschien zorgt dat ik erzelf ook eens de tijd voor ga nemen om het te maken, of als het zo goed bevalt om dit vaker te gebruiken!
  Dus duimen dat ik het ga winnen xxxxxxxxxxxxxxx

  Antwoord
 15. Debbie Faber

  In het begin van het jaar was ik goed bezig met gezond eten, maar het snacken is er toch weer ingeslopen. Ik graag eens willen detoxen met Juizs zodat ik alle suikers en andere ongezonde stoffen snel uit mijn lichaam krijg. Ik hoop daarna minder behoefte te hebben aan suikers en een gezonder leefritme vol te kunnen houden.
  Zoals je zelf al zegt is het lastig om naast een een drukke baan zelf nog allerlei sapjes te maken. Zo’n Juizs pakket is dan echt een uitkomst!

  Antwoord
 16. Edith blok

  graaaag zou ik dit uit willen proberen. Twee keer de Detox gedaan via de hippe vegetariër. Die me super goed zijn bevallen, maar wat een werk naast werk en een gezin met drie kinderen. Volgende keer doe ik zeker weer mee! Maar voor nu tussendoor zou ik dit heel graag willen proberen. Liefs Edith

  Antwoord
 17. Helga Baars

  Oh, dat klinkt fijn! En makkelijk!

  Ik eet graag gezond, maar dat is soms even lastig. Vooral op momenten als nu, dat ‘t net anderhalve dag uit is na een relatie van anderhalf jaar, en ‘t enige waar je behoefte aan hebt chocola en ijs is. Ik doe mijn best om gezond te blijven eten, maar het is lastig..
  Zo’n detoxje zou best wel goed uitkomen om mijn eetgewoonte – en gewoon simpelweg mezelf – weer even helemaal te resetten! Dus ik vind dat ik ‘m best mag winnen 😉

  Antwoord
 18. Barbara

  Ik heb het zo nodig, ik moet ergens beginnen maar ik weet niet hoe

  Antwoord
 19. Aafke Sytema

  Al meerdere keren naar dit detox pakket van #juizs gekeken! Na mijn vakantie lukt het me nog niet om de goede drive weer te vinden om weer lekker gezond te eten.
  Met dit detox pakket weet ik zeker dat ik de motivatie weer vind om mijn goede gewoontes weer op te pakken!
  Dus deze winactie zou zeer welkom zijn!!

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Dag Aafke, gefeliciteerd! Jij bent de winnaar van het Juizs Till Dinner detox-pakket! Mail je mij je adres via isabel@dehippevegetarier.nl, dan zorg ik dat het wordt toegestuurd. Heel veel succes met het oppakken van je healthy lifestyle en ik hoor graag op mijn blog of via Facebook hoe het bevallen is. Hartelijke groet, Isabel

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt