Het is vandaag zelfgemaakte soepdag! Een dag waar je ons heel gelukkig mee maakt. Zelf een soep maken is ontzettend makkelijk en ook nog eens erg lekker. Heb jij bijvoorbeeld deze wortelsoep met gember en kokos wel eens geprobeerd? Vandaag gingen wij voor deze romige preisoep. Deze soep is ideaal voor een lekker avondje op de bank om mee op te warmen. Je krijgt ook nog eens een goede porties vezels en vitamines binnen wat al helemaal bijdraagt aan het ideale feel good momentje voor jezelf ;). Lees snel verder!
Ingrediënten
voor 4 personen
4 stengels bleekselderij, in stukken
2 preien, gewassen en in ringen
1 ui, gesneden
5 g dille
600 ml groentebouillon
2 el mascarpone
olijfolie
zout en peper
voor de croutons
4 sneeën volkoren brood, in blokjes
2 teentjes knoflook, geperst
2 el olijfolie
Hoe maak je deze preisoep?
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng alle ingrediënten voor de croutons en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Proef en breng op smaak met zout en peper. Bak 15 minuten in het midden van de oven totdat ze knapperig zijn geworden, hussel halverwege om.
- Verhit ondertussen olijfolie in een kookpan op middelhoge temperatuur en bak de ui samen met de prei in 6 minuten totdat deze glazig beginnen te worden. Voeg de bleekselderij toe en laat deze met de rest van de groenten nog 2 minuten meebakken.
- Voeg de groentebouillon toe, roer goed door en breng aan de kook. Laat ongeveer 10-15 minuten pruttelen of totdat de groente een beetje zacht zijn geworden. Laat de dille de laatste minuut even meekoken en houd een beetje over voor de garnering.
- Doe de soep samen met de mascarpone in de keukenmachine en mix of puls tot een glad geheel.
- Verdeel de soep over vier kommen en serveer met mascarpone, wat croutons en garneer met dille. Eet smakelijk!
Wat is jouw favoriete feel good gerecht? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!
0 reacties