...
Print Friendly, PDF & Email

Snert. Oftewel erwtensoep, een klassieker die in Nederland een speciaal plaatsje heeft verdiend. Als wij denken aan erwtensoep, dan denken wij aan schaatsen, kou, winter en opwarmen. Nu de winterkou aanwezig is, is er niets fijners dan thuis opwarmen met een zelfgemaakt kopje soep. En erwtensoep is toch wel een favoriet, maar dan zonder rookworst en spek! Lees snel verder.

Ingrediënten
voor 4 personen
1 ui, gesnipperd
1 winterpeen, in blokjes
1 prei, in reepjes
1 aardappel, in blokjes
1 stengel bleekselderij, in reepjes
250 g spliterwten
100 g knolselderij, in blokjes
5 g selderijblad, fijngesneden
1 l groentebouillon
zout en peper  

Bereidingswijze
1.
Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de spliterwten toe. Laat deze anderhalf uur koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig door de spliterwten zodat ze niet vastplakken aan de pan.
2. Zodra de spliterwten gaar zijn, voeg dan de winterpeen, prei, aardappel, bleekselderij en knolselderij toe en laat dit nog 30 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met zout en peper.
3. Verdeel de erwtensoep over vier kommen en garneer met selderijblad. Serveer direct.

Heb jij dit recept gemaakt? Of een andere lievelingssoep voor in de winter? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan erwtensoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 9 Review(s)
Pien Freije
Volg Pien

Pien Freije

Duurzame foodie at De Hippe Vegetariër
Pien is een echte foodie en stagiair bij De Hippe Vegetariër. Tijdens haar studie Voeding & Diëtetiek leert ze het liefst over voeding en duurzaamheid. Het weekend staat in het teken van vegan eettentjes bezoeken in Amsterdam, een yogalesje volgen en verse ingrediënten halen op de Noordermarkt om vervolgens de keuken in te duiken. Daarnaast kan je Pien altijd blij maken met pindakaas!
Pien Freije
Volg Pien

Latest posts by Pien Freije (see all)

7 Reacties

  1. Loes

    Ik gebruik altijd laurier en kruidnagels in de erwtensoep.
    Als je wel kaas eet kun je kleine stukjes gesneden rookkaas in je soepkom doen.
    Heerlijk…

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Loes,

      Dankjewel voor deze tip! Geniet van je erwtensoep :).

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord
  2. Catharina Menzel

    Iets meer pit (iets meer umami): gebruik paddestoelenbouillionblok.

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Catharina,

      Wat een goede tip! Dankjewel.

      Liefs, Karlijn

      Antwoord
  3. Jacomijn

    Bij paleo eet je geen spliterwten

    Antwoord
  4. hans

    Lekker! Mocht je toch de ‘worst’ willen vervangen of toevoegen: neem goed rooktofu, snijd het in blokjes en verwarm mee! Absoluut niet noodzakelijk maar kan heel lekker zijn.

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hallo Hans, dat klinkt lekker! Bedankt voor de tip 🙂

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt