...

Falafelburger met kruidenyoghurt en rode ui

door | 28 mei 2022 | De Hippe Vegetariër, Recepten, Vega burgers, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Vegaburgers zijn enorm populair. Zowel bij de beginnende als bij de doorgewinterde hippe vegetariërs! Burgers zijn namelijk voor velen een makkelijk opstapje van vlees naar vega. Vandaag dopen wij de Internationale Dag van de Hamburger om tot de Internationale Dag van de Vegaburger! En dat vieren wij met deze heerlijke vegan falafelburger. Lees snel verder voor het recept!

Ingrediënten
voor 4 personen
4 hamburgerbroodjes
2 rode uien, in ringen
½ komkommer, in plakken
100 g slamelange
zonnebloemolie
zout en peper

voor de falafelburger
2 blikken (800 g) kikkererwten, uitgelekt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 citroen, sap
5 g platte peterselie
5 el bloem
2 tl gemalen komijnzaad

voor de kruidenyoghurt
200 g plantaardige yoghurt
5 g peterselie, fijngehakt
5 g dille, fijngehakt

Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten voor de burger in de keukenmachine en puls tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met zout en peper.
2. Wrijf de uienringen in met een snuf zout en kneus lichtjes met een lepel.
3. Meng ondertussen de ingrediënten voor de kruidenyoghurt in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
4. Snijd de broodjes voor de burgers open. Verhit een pan op middelhoge temperatuur en rooster deze ongeveer 4 minuten totdat deze goudbruin zijn.
5. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de falafelburgers 10 minuten totdat deze goudbruin en krokant zijn geworden. Keer halverwege om.
6. Snijd de burgerbroodjes open en beleg deze met de sla, kruidenyoghurt, falafelburger, komkommer en als laatst de rode ui. Serveer direct met de overgebleven kruidenyoghurt.

Wat is jouw favoriete burgerrecept? Deel een foto op Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op het blog of op Facebook! Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Falafelburger met kruidenyoghurt en rode ui
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Leonie Koker

Leonie Koker

Léonie eet, kookt en bakt zich suf. Gelukkig is dit samen met schrijven over eten, een van haar van haar favoriete bezigheden! Ook is ze altijd op zoek naar de leukste, lekkerste restaurants en is ze altijd wel te paaien voor een hapje (en een drankje ;-))Een foodie in hart en nieren dus!
Leonie Koker

Latest posts by Leonie Koker (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt