...

Vegan snickers

door | 23 apr 2022 | Recepten, Vegan, Zoet

Print Friendly, PDF & Email

Deze snickers waren bij ons in no-time op. De combinatie van de nougat, karamel, knapperige pinda’s en chocolade is goddelijk. Ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken, je hebt alleen wel een beetje geduld nodig. De snickers zijn helemaal plantaardig en lactosevrij. Ga jij ze binnenkort proberen?

Ingrediënten
voor 5 stuks
6 dadels, geweekt
100 g pure chocolade
60 g havermeel
50 g pinda’s, grof gehakt
25 g geraspte kokos
60 ml plantaardige variant op melk
4 el pindakaas
3 el kokosolie, gesmolten
3 el kokosmelk
2 el agavesiroop
0,5 el vanille aroma

Bereidingswijze
1. Doe de kokosolie in een pannetje en verwarm totdat het is gesmolten. Meng in een keukenmachine de havermeel, geraspte kokos, gesmolten kokosolie, 2 eetlepels pindakaas, agavesiroop en de plantaardige variant op melk tot een nougat.
2. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met bakpapier. Verdeel de nougat over een bakvorm. Doe dit 20 minuten in de vriezer.
3. Maak een karamellaag. Doe hiervoor de geweekte dadels met 2 eetlepels pindakaas, vanille aroma en kokosmelk in de keukenmachine en laat dit mengen totdat er een plakkerige karamel ontstaat. Verspreid dit over de eerste laag in de bakvorm. Strooi de gehakte pinda’s over het mengsel en druk aan. Zet dit ook weer 20 minuten in de vriezer.
4. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Haal de bakvorm uit de vriezer en snijd lange repen uit je koek. Haal de repen door de chocolade met twee vorken zodat ze goed bedekt zijn met een laag chocolade. Laat ze daarna uitlekken op een stuk bakpapier en laat afkoelen totdat de chocolade hard is geworden.

Ga jij deze heerlijke vegan snickers maken? We zijn heel benieuwd wat je ervan vond! Laat het ons weten in een reactie, via Facebook of via Instagram. We horen het graag!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan snickers
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 2 Review(s)
Sanne Romp

Sanne Romp

Vegetarische Foodie at De Hippe Vegetariër
Sanne is diëtist en houdt van koken, sporten en eten. Ze is altijd op zoek naar nieuwe recepten die ze kan uitproberen. Aan deze recepten geeft ze wel altijd haar eigen draai, het liefst zo gezond mogelijk. Daarnaast vindt ze het een leuke uitdaging om te koken voor mensen met een allergie. Sanne kun je regelmatig vinden in een van de hotspots in Nijmegen!
Sanne Romp

Latest posts by Sanne Romp (see all)

16 Reacties

  1. Esther

    Niet normaal lekker recept! Wel vaker recepten geprobeerd voor vegan Snickers maar deze is bij uitstek het lekkerst en valt niet uit elkaar! Smullen

    Antwoord
    • Suzanne Harlaar

      Hoi Esther!

      Wat leuk om te horen dat je het recept zo lekker vindt en dat dit je favoriete vegan snickers zijn! Geniet ervan 🙂

      groetjes,
      Suzanne

      Antwoord
  2. Malou

    Hi,

    Leuk en lekker recept! Alleen bij de laatste stap, de repen door de chocolade halen, vielen ze enigszins uit elkaar omdat de laag met dadels nog te zacht was… En de hoeveelheid chocolade was te weinig om ze allemaal te kunnen dippen.

    Groeten,
    Malou

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Malou!

      Leuk om te horen dat je dit recept hebt geprobeerd en je het lekker vond.
      Wat je zou kunnen doen om de laatste stap volgende keer beter te laten verlopen: Laat de repen iets langer in de vriezer liggen voordat je ze in de chocolade doopt. Dan kunnen de dadels nog iets harder worden! Het kan natuurlijk zo zijn dat onze vriezer harder werkt dan die van jou. Wat betreft te weinig chocolade, maak wat meer! Dat is nooit een straf denken wij maar haha.

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord
  3. Renate

    Met bakpapier wordt het totaal niet hard.. volgende x probeer ik gewoon in glazen ovenschaal. En dan zonder bakpapier..

    Antwoord
    • Karlijn Swaen

      Hi Renate,

      Vervelend dat het niet is gelukt! Een glazen ovenschaal kun je natuurlijk ook altijd proberen. Let dan wel op dat je hem goed in vet, anders krijg je het er straks niet meer uit. En dat zou natuurlijk zonde zijn!

      Liefs,
      Karlijn

      Antwoord
  4. Rachel

    Deze komt sowieso op m’n baklijstje, looking good! Mis alleen de hoeveelheid pinda’s in de ingrediënten lijst .

    Antwoord
  5. Annelies

    Ik mis het ingrediënt ‘chocolade’ in de lijst van benodigdheden. Hoeveel chocolade is nodig?

    Antwoord
  6. Astrid

    Hoeveel pure chocolade wordt er gebruikt? Staat niet bij de ingrediënten… Bedankt alvast!

    Antwoord
    • Daniëlle van Kampen

      Hi Astrid,

      Bedankt voor je opmerking! In dit recept gaat 100 g pure chocolade 🙂

      Groetjes,
      Daniëlle

      Antwoord
      • Astrid

        Dankjewel, had het al gemaakt, idd met
        100 gram chocolade en ze zijn heerlijk! Ga ik zeker vaker maken!!

        Antwoord
  7. Astrid

    Hoeveel pure chocolade wordt er gebruikt? Staat niet bij de ingrediënten

    Antwoord
  8. Loes

    Lijkt me heerlijk!
    Hoeveel gram pinda’s gaan er in?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt