Chocoladerondjes met popcorn
Romy Kok

Chocoladerondjes met popcorn

zaterdag 02 maart 2019
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb eens in de zoveel tijd zoete cravings! En dan ook echt van slagroom tot chocolade en toffee, in de vorm van koekjes, cupcakes, bites, cakes, taart en meer. Om aan al deze cravings te voldoen, delen wij onze favoriete guilty pleasure recepten op Sinner Saturday. Vandaag: Chocoladerondjes met popcorn uit het kookboek De Chocoladebijbel van Kees Raat.

Ingrediënten
Voor 25-30 stuks
170 g plantaardige olie
50 g maiskorrels
200 g suiker
5-15 druppels gele of rode kleurstof
snuf zout
1 zakje knettersuiker
500 g chocolade, getempereerd
smarties, optioneel

Bereidingswijze
1.  Doe de olie, mais, suiker en kleurstof in een grote pan en zet die op hoog vuur. Roer alles goed tot er maiskorrels beginnen te ploppen.
2. Plaats de deksel op de pan en schud de pan goed zodat de karamel niet verbrandt. Zet het vuur laag en wacht tot alle maiskorrels geplopt zijn.
3. Giet de popcorn in een grote schaal en voeg wat zout en het zakje knettersuiker toe, meng goed door en laat de popcorn afkoelen.
4. Meng de getempereerde chocolade door de popcorn en schep het met een lepel over in een grote vorm of gebruik meerdere ronde vormpjes. Druk goed aan en decoreer eventueel met de smarties.
5. Zet de vorm in de koelkast en laat in 15 tot 30 minuten hard worden. Haal de vorm uit de koelkast en laat 30 minuten op het aanrecht rusten. Let op dat de ruimte waar je werkt niet te warm is; boven de 25 °C wordt het werken met chocolade lastig in verband met het terugkoelen en het verkrijgen van een perfecte glans.
6. Keer de vorm rustig om op bakpapier

Wat is jouw favoriete guilty pleasure recept? Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Met dank aan fotograaf Saskia Lelieveld voor de prachtige foto's van de chocoladerondjes.

De Chocoladebijbel
Kees Raat
Uitgeverij: Carrera
ISBN: 9789048844401
Prijs: €31.99

1 Reacties

Die klinken ontzettend de moeite waard. Weet alleen niet waar ik knettersuiker kan kopen... Even goed het internet bekijken :)

11:53 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.