Witte chocolademousse met champagne, rode bessencoulis en pistache
Leonie Koker

Witte chocolademousse met champagne, rode bessencoulis en pistache

woensdag 08 februari 2023
Dit zoete dessert is de perfecte afsluiter van een dinertje voor één, twee of voor een groep. Verwen jezelf en/of geliefde(n) met deze heerlijke mousse van witte chocolade met champagne, rode bessencoulis en pistache. Geef gehoor aan je zoete cravings of maak indruk op je partner of vrienden door dit toetje zelf voor ze te maken. Lees snel verder hoe je dit doet, gelukkig is het helemaal niet ingewikkeld!  

Ingrediënten
voor 4 personen
3 eiwitten
150 g witte chocolade
50 g pistachenoten, gehakt
40 g kristalsuiker
4 g vegatine of agar agar
250 ml slagroom 

100 ml champagne brut
snuf zout


voor de rode bessencoulis
300 g rode bessen
150 g suiker
150 ml water 

Bereidingswijze
1. Kook water in een kookpan en laat hierin een vuurvaste kom drijven. Doe de chocolade met 50 milliliter van de slagroom in de kom en smelt deze au bain-marie, zet apart en laat afkoelen.
2. Verhit op middelhoge temperatuur de champagne in een steelplan en laat 5-6 minuten inkoken. Voeg de vegatine toe en roer door totdat deze is opgelost. 
3. Klop ondertussen de slagroom lobbig in een grote mengkom.
4. Klop ondertussen het eiwit met het zout en de kristalsuiker in een schone en vetvrije kom totdat deze stijve pieken vormt.
5. Roer de champagne door de slagroom, spatel de eiwitten door de gesmolten chocolade en laat beide 10 minuten afkoelen.
6. Voeg het afgekoelde chocolade mengsel toe aan het slagroom-champagnemengsel en roer voorzichtig door elkaar. Verdeel over twee glazen en laat dit minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
7. Verhit voor de rode bessencoulis in een steelpan het water en de suiker op middelhoge temperatuur en laat zachtjes pruttelen totdat de suiker is opgelost. Voeg de rode bessen toe en laat 15 minuten op middelhoge temperatuur pruttelen, totdat de bessen zacht zijn geworden. 
8.
Mix de coulis met de keukenmachine of staafmixer en zeef het mengsel vervolgens in een bolzeef. 
9. Verdeel de rode bessencoulis over de opgesteven witte chocolademousse en garneer met de gehakte pistachenoten. Serveer direct. 

Heb jij dit valentijnsrecept geprobeerd? Of een ander valentijns- of dessertrecept? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd! 

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.