Dit recept is het perfecte voorbeeld van hoe je snel en gemakkelijk een gezonde en betaalbare avondmaaltijd op tafel tovert. Dit is één van de diverse voorbeelden onze favoriete kook-expert Eke van Koken met Kennis. Met handig uitleg filmpje erbij!
Ingrediënten
Bereidingswijze
Wil je eerste een snelle uitleg van Eke zien? Bekijk dan dit filmpje.
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2: Ris de blaadjes van de tijm en peterselie en hak ze fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Halveer de kerstomaatjes.
Stap 3: Breek de eieren boven een kom en klop ze los met een beetje peper en zout. Hou 1 eetlepel gehakte kruiden achter en meng de rest door de eieren.
Stap 4: Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en fruit de knoflook 2 min. Voeg de helft van de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Voeg de andere helft toe en bak tot alles is geslonken. Voeg de tomaatjes en paprika toe en bak een minuutje mee. Giet het eiermengsel in de pan en roer heel even door.
Stap 5: Rasp de kaas boven de frittata en zet de pan in het midden van de oven. Gaar de frittata nog 10 min. in de oven. Zet een groot bord omgekeerd op de pan en kiep de frittata met pan en al op het bord. Bestrooi met de achtergehouden kruiden en snijd in punten.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Ingrediënten
- 4 takjes tijm
- 15 g bladpeterselie
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 125 g kerstomaatjes
- 4 eieren (L)
- 200 g bladspinazie
- 2 el olijfolie
- 100 g belegen geitenkaas (of Parmezaan)
Bereidingswijze
Wil je eerste een snelle uitleg van Eke zien? Bekijk dan dit filmpje.
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2: Ris de blaadjes van de tijm en peterselie en hak ze fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Halveer de kerstomaatjes.
Stap 3: Breek de eieren boven een kom en klop ze los met een beetje peper en zout. Hou 1 eetlepel gehakte kruiden achter en meng de rest door de eieren.
Stap 4: Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en fruit de knoflook 2 min. Voeg de helft van de spinazie toe en bak tot het geslonken is. Voeg de andere helft toe en bak tot alles is geslonken. Voeg de tomaatjes en paprika toe en bak een minuutje mee. Giet het eiermengsel in de pan en roer heel even door.
Stap 5: Rasp de kaas boven de frittata en zet de pan in het midden van de oven. Gaar de frittata nog 10 min. in de oven. Zet een groot bord omgekeerd op de pan en kiep de frittata met pan en al op het bord. Bestrooi met de achtergehouden kruiden en snijd in punten.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.