Spinazie gnocchi met beurre blanc
Tessa Emmen

Spinazie gnocchi met beurre blanc

zaterdag 22 april 2023
Wil je je vrienden verrassen met een culinair hoogstandje, zonder uren in de keuken te staan? Dan is dit recept perfect voor jou! Gnocchi maken is helemaal niet moeilijk en wij hebben er een leuke draai aan gegeven: Spinazie gnocchi met een romige beurre blanc saus en een speelse topping van kiemgroenten. Door de groene kleur van de spinazie en kiemgroenten is dit een perfect recept voor het voorjaar, heerlijk om te eten met vrienden in de frisse buitenlucht. Waar wacht je nog op? Lees snel het recept en maak het zelf!

Ingrediënten
voor 4 personen
1 ei, de dooier
300 g spinazie
300 g kruimige aardappelen, geschild
200 g bloem
60 g kiemgroente
1 tl nootmuskaat 
zout en peper   

voor de beurre blanc
2 sjalotten, gesnipperd
1 citroen, het sap
250 g ongezouten boter, ijskoud en in blokjes
120 ml witte wijn  

Bereidingswijze
1. Kook de aardappelen 20-25 minuten in ruim kokend water met een snuf zout gaar en giet af. Stamp de aardappelen met een stamper tot een grof geheel.
2. Kook de spinazie 3 minuten in een laagje water totdat deze geslonken is. Giet af en knijp het overtollige water uit de spinazie.
3. Doe de spinazie samen met de aardappelen en het eidooier in de keukenmachine en mix of puls tot een samenhangend geheel. Voeg bloem toe en eventueel extra wanneer het deeg te plakkerig is.
4. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen, rol deze uit tot lange slierten en snijd in stukken van 2 centimeter. Druk de gnocchi in met een vork.
5. Verhit olijfolie in een steelpan en fruit de sjalotten 3 minuten aan, totdat deze glazig zijn. Blus af met de witte wijn toe en laat 3 minuten inkoken op middelhoge temperatuur.  Zeef de sjalot uit het mengsel en schenk terug in de pan.
6. Verhit op lage temperatuur opnieuw de pan en klop de stukjes boter hier één voor één door met een garde, tot het geheel een gebonden saus is geworden. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
7. Kook de gnocchi 3-4 minuten in ruim kokend water met een snuf zout totdat ze beginnen te drijven, schep ze uit de pan en zet apart. Verdeel de gnocchi over de borden, serveer met de beurre blanc en garneer met kiemgroente. Serveer direct. 

Optioneel: wil je gnocchi die mooi bruin van buiten en licht knapperig is? Bak de gnocchi 5 minuten aan in op middelhoge temperatuur in een koekenpan met wat olie! 

Heb jij dit recept thuis gemaakt? Of heb je een ander lievelingsrecept met gnocchi? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Fantastisch gerecht! Maar m.i. mist in stap 3 het toevoegen van de eidooier!

11:33 19 januari 2024

Hi Sophie, Oeps, je hebt gelijk! We hebben het direct toegevoegd. Liefs, Karlijn

11:33 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.