...

Spruitjes-peer ovenschotel met vegan gehakt

door | 27 feb 2019 | aardappel, paddenstoelen, Recepten, spruitjes

Print Friendly, PDF & Email

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vanaf nu wekelijks een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag: een spruitjes-peer ovenschotel met vegan gehakt.

Ingrediënten
Voor 2 personen
400 g spruitjes
500 g aardappels
2 rode uien
250 g kastanjechampignons
180 g vegan gehakt
1 peer
paprikapoeder, naar smaak
bakolie
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Breng een grote pan met water aan de kook voor de spruitjes en aardappels. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de grote spruitjes eventueel doormidden. Was de aardappels en snijd doormidden of in vieren. Kook de spruitjes samen met de aardappels 5-8 minuten en giet daarna het water af. Laat even uitdampen.
  3. Pel de ui en snijd in partjes. Veeg de kastanjechampignons schoon, verwijder het steeltje en snijd de grote exemplaren doormidden.
  4. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Bak het vegan gehakt en de champignons enkele minuten mee (ook de champignonsteeltjes). Proef en breng op smaak met een snufje paprikapoeder, zout en peper.
  5. Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken. Schep alle ingrediënten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en plaats voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Meer weten over het vegetarische Ekomenu?

In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo’n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!

En hier is nog meer goed nieuws: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Klik hier om jouw eerste box te bestellen! Waarom zou je nog wachten? Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Spruitjes-peer schotel met vegan gehakt
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

2 Reacties

  1. marielle

    Heerlijk gerecht. Erg lekker ook om het vegetarische gehakt door walnoten te vervangen!

    Antwoord
  2. Charlotte

    Ohhh, die ga ik maken!!! Lekker knus want het is me toch een grijs weer vandaag. Tijd voor een gezellige ovenschotel 😀

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt