Vandaag op het menu: roti met vegetarische kipstukjes en sugarsnaps! Dit gerecht is wat wij zien als comfort food omdat het barst van de smaken! Wij maakten dit gerecht met de Surinamese roti specerijenmelange van Euroma, zodat je het in no time op tafel hebt staan en niet hoeft in te leveren op smaak! Benieuwd hoe je het maakt? Lees dan snel verder.
De kruiden en specerijen van Euroma
Om dit roti gerecht te maken hebben wij gebruik gemaakt van de specerijenmelanges van Euroma. Euroma heeft een rijk assortiment aan kruiden en specerijen, 100% pure kruiden en specerijen zonder toegevoegd zout waarmee ze willen inspireren om elke dag met eerlijke (en verrassende!) smaken te koken. In samenwerking met Jonnie Boer maakte Euroma de Original Spices, waar de lekkerste smaken met elkaar worden gecombineerd! Met deze specerijenmelanges kun je beginnen aan een ontdekkingsreis, waar je vooral van lekker eten zult genieten. Een groot pluspunt aan deze specerijenmelanges is dat deze natuurlijk zonder zout zijn en dat is het leuke aan de Original Spices van Jonnie Boer en Euroma, er is namelijk voor ieder wat wils! Of dat nou is om te experimenteren met gerechten door het toevoegen van voor jou onbekende smaken, of om juist de gerechten te maken die jij heel lekker vindt! Wij delen vandaag een bekend recept voor een heerlijke roti met vegetarische kipstukjes, die dankzij de Surinamese roti kruiden Euroma al snel klaar is!
Ingrediënten
voor 4 personen
4 Surinaamse rotiplaten
500 g sugarsnaps
480 g vegetarische kipstukjes
250 g aardappelen, geschild en in blokjes
1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
5 g koriander, fijngesneden
2 el Surinamese roti kruiden
250 ml water
zonnebloemolie
zout en peper
Bereidingswijze
1. Verhit 4 eetlepels zonnebloemolie in een pan met dikke bodem op middelhoge temperatuur en fruit de ui, knoflook en Surinamese roti kruiden 2 minuten.
2. Verhoog de temperatuur en voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de pan en bak het geheel 3 minuten. Voeg de aardappelen en het water toe, roer het geheel goed door elkaar en breng aan de kook.
3. Voeg de rode chilipeper en sugarsnaps toe aan de pan en laat het geheel 25 minuten sudderen op lage temperatuur met de deksel op de pan. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Proef en breng op smaak zout en peper.
4. Bereid de rotiplaten volgens de instructies op de verpakking.
5. Verdeel de rotiplaten over de borden samen met de vulling en garneer met fijngesneden koriander. Serveer direct!
Heb jij deze vegetarische roti al geprobeerd? Welke andere gerechten heb jij gemaakt met de specerijen van Euroma? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
Mooi recept! Ik kom er op via de website van Euroma. Heb je dit zelf al vaker getest? Is het lekker? Krijg je er ook reacties op van anderen?
Zie dat je kipstuckjes gebruikt. Kan het ook met andere soorten vleesvervangers? Zie ook vaak gehakt en/of kikkererwten.
Zou ook graag iets anders willen dan sugar snaps, want die komen vaak uit verre oorden. Kunnen sperzieboontjes ook?
Hi Hans,
Wij vinden deze roti heerlijk! In plaats van kipstukjes zou je zeker iets anders kunnen gebruiken. Wat dacht je van tofu of tempeh? Kikkererwten of gehakt lijkt me inderdaad ook lekker! Sperziebonen of kouseband kunnen heel goed in de plaats van sugarsnaps.
Eet smakelijk!
Liefs,
Jitske