Sushi omelet rol
Lauren Kreijger

Sushi omelet rol

zondag 28 juni 2020
Het is weer eens tijd voor een nieuw vegetarisch lunchrecept: de sushi omelet rol! Een handige meeneemlunch boordevol groenten en eiwitten. Eén ding is zeker: met deze rol kom jij de dag wel door! Lees hier hoe je dit lekkere recept zelf maakt.

Ingrediënten
Voor 1 rol (2 personen)
200 g Japanse wokgroente – sojabonen, gele wortel
4 eieren
1 el sojasaus
2 norivellen
1 el vega(n) mayo

Bereidingswijze

  1. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hier de wokgroenten 6 minuten in op. Haal de pan van het vuur en laat de groenten ietwat afkoelen.

  2. Klop de eieren los in een grote kom en voeg hier de wokgroenten aan toe. Hussel door elkaar.

  3. Verhit wederom de pan en voeg hier het eiermengsel aan toe. Zet het vuur wat lager.

  4. Vouw 1 norivel in vier lange stroken en scheur deze uit elkaar. Bestrijk beide norivellen aan één kant in met wat sojasaus.

  5. Wanneer de omelet zo goed als gaar is, plaats je eerst het hele vel met de bestreken kant naar beneden in het midden van de omelet. De norivel is niet heel heel groot, dus als het goed is houd je vier onbedekte vlakjes omelet over. Bedek deze met de in vieren gescheurde norivellen. Wederom met de bestreken kant naar beneden. Zorg ervoor dat de hele omelet bedekt is. Zet het vuur iets lager en doe een deksel op de pan. Wanneer de omelet gaar is, leg je een bord op de pan. Draai bord en pan op. Je omelet ligt nu als het goed is op het bord. Bestrijk de omelet in met wat mayonaise en rol op.

  6. Je kunt ervoor kiezen de rol in reepjes te snijden, of je eet hem gewoon in z’n geheel. Aan jou de keuze!


Tip!
Op zoek naar nog meer vegetarische lunchrecepten? Wat dacht je van een broodje sticky tempeh?

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Lees ook

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

1 Reacties

Hallo, ik snap stap 4 vd sushi omelet niet...

11:43 19 januari 2024

Hoi Mirjam, eerst vouw je 1 norivel in vieren en scheur je deze op de vouw in 4 stukken. Je kunt er ook voor kiezen om het norivel direct in 4 stroken te snijden i.p.v. vouwen en scheuren. Vervolgens smeer je de vellen in met sojasaus. Ik hoop dat je er zo uit komt :-) Veel kookplezier!

11:43 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.