Taco met kimchi, geroerbakte kool, paprika en avocado
Redactie

Taco met kimchi, geroerbakte kool, paprika en avocado

vrijdag 24 januari 2025
Naar recept
Kimchi is een onmisbaar ingrediënt in de Koreaanse keuken, geliefd om zijn pittige, complexe smaak en veelzijdigheid. Maar wist je dat kimchi niet alleen een culinaire verrijking is, maar ook een indrukwekkend aantal gezondheidsvoordelen biedt? Van het ondersteunen van je darmgezondheid tot het versterken van je immuunsysteem, deze gefermenteerde groentemix is een echte krachtpatser. In dit artikel ontdek je hoe kimchi je gezondheid een boost kan geven én hoe je het eenvoudig kunt verwerken in een verrassend gerecht: taco's met kimchi. Smakelijk én gezond genieten was nog nooit zo makkelijk!

Kimchi taco’s


Het is weer tijd voor een recept met onze eigengemaakte kimchi! Dit smaakvolle recept voor taco's combineert de pittige Koreaanse smaken van kimchi met knapperige geroerbakte kool en paprika. Dit resulteert in een kleurrijk gerecht dat zowel liefhebbers van de Aziatische keuken als taco-fans zal verrassen. Of jij dit nu op een doordeweekse dag zal eten of indruk wilt maken op je gasten tijdens een diner, deze taco met zelfgemaakte kimchi, geroerbakte kool, paprika en avocado is een absolute winnaar. Laten we aan de slag gaan en genieten van deze heerlijke combinatie van wereldse smaken.

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten voor taco’s

Bereidingswijze

Stap 1

Voeg de appelazijn en een flinke snuf zout toe aan de spitskool, en meng door elkaar in een kom.

Stap 2

Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Bak hierin de knoflook en de paprika 2 minuten aan, totdat deze wat zachter begint te worden.

Stap 3

Voeg de fijngesneden spitskool en twee derde van de bosui toe aan de pan en bak deze 7 minuten mee op middelhoge temperatuur, totdat de spitskool zachter wordt en gaat karamelliseren.

Stap 4

Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes, en meng in een kom samen met het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Bereid de taco’s volgens instructies op de verpakking.

Stap 6

Verdeel het spitskoolmengsel, vervolgens de kimchi en als hierna de avocado over de taco’s. Maak af met de mayo en garneer met de overgebleven bosui. Serveer direct.

Tip


Wil jij lunchen met je zelfgemaakte kimchi? Probeer dan eens dit recept voor een loaded kimchi sandwich.

Heb jij dit recept voor kimchi taco’s geprobeerd?

Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. We zijn benieuwd!

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Hiii, er staat taco’s maar het lijkt meer op een tortilla?

11:32 19 januari 2024

Hi Da, Dit klopt! Een taco is namelijk een kleine, gevouwen gebakken tortilla :) Liefs, Tessa

11:32 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.