Tempeh teriyakibowl met Honingtomaten®
Lieske van der Waals

Tempeh teriyakibowl met Honingtomaten®

maandag 28 september 2020
Lekker, snel koken met maar 5 ingrediënten! Met Honingtomaten® van Looye Kwekers zet je in een handomdraai een lekkere, voedzame maaltijd op tafel. En dat is heel fijn in september, wanneer het drukke leven weer gaat beginnen én we misschien een beetje extra gezond willen doen. Vandaag op het menu: vegan tempeh teriyakibowl met Honingtomaten®!

Wat kun je allemaal maken met Honingtomaten® van Looye Kwekers?
Tomaten in het algemeen zijn ideaal om in zowel koude als warme gerechten te verwerken. Maar omdat Honingtomaten® kleine honingzoete smaakbommetjes zijn, hebben ze de kracht om ieder gerecht naar een hoger niveau te tillen. Wij maken dan ook graag onze gerechten af met Honingtomaten® om zo een eenvoudig gerecht te transformeren tot een bijzonder gerecht. Wanneer je ze direct gebruikt, zonder er verder iets mee te doen, zijn Honingtomaten® friszoet en door de stevige bite kun je ze verwerken in een salade of soep, je favoriete pastagerecht ermee afmaken of ze gewoon zo eten als snack. Voor een geconcentreerde smaak kun je Honingtomaten® roosteren. Bijvoorbeeld samen met andere groenten in de oven of om te serveren op een crostini. Ook kun je naar alle hartenlust quiche of tarte tatin maken met Honingtomaten®. Kortom, Honingtomaten® zijn een echte smaakmaker wat ons betreft waardoor je met weinig ingrediënten heel snel een smaakvolle maaltijd op tafel kunt toveren!Ingrediënten
voor 4 personen
1 verpakking (180 g) Honingtomaten®
600 g broccoli
250 g tempeh
150 g zilvervliesrijst
150 ml teriyakisaus


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd de tempeh in blokjes in het formaat van dobbelsteentjes en verdeel hier de teriyakisaus over. Laat de tempeh marineren terwijl je de broccoli in roosjes snijdt en de stronk in plakjes. Verdeel de tempeh en de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de tempeh en broccoli 20 minuten in de oven terwijl je ze halverwege een keer omdraait.

  3. Bereid ondertussen de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken. Bewaar de zilvervliesrijst met de deksel op de pan en verdeel net voordat je de groenten uit de oven haalt de rijst over de borden of kommen.

  4. Haal de geroosterde broccoli en tempeh uit de oven en verdeel deze over de rijst. Garneer de bowl met Honingtomaten®. Je kunt ervoor kiezen om de Honingtomaten® heel te houden of te halveren.

  5. Serveer de teriyakibowls direct.


Smakelijk!

Wat is jouw favoriete gerecht met 5 ingrediënten? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. . We zijn ontzettend benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen!! Je krijgt 5 euro korting met de code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon! 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.