...

Thaise broccoli salade met mango, paprika en cashews

door | 1 sep 2014 | broccoli, Glutenvrij, Paleo, paprika, Recepten, Salade, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Salades met Aziatische invloeden kunnen zo fris en verrassend zijn! Zo ook deze Thaise broccoli salade waarbij mango, paprika, cashewnoten en koriander de beste combinatie vormen. Een zoet, zure dressing erbij en je hebt een perfecte gezonde lunch of in combinatie met bruine rijst een heerlijk avondmaal.

Wat heb je nodig?
Voor de salade:
1 grote broccoli
1 mango
1 rode paprika
1 handvol koriander, fijn gesneden

Voor de dressing:
1 citroen, het sap
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel ahorn siroop
1 grote theelepel sambal chili pasta
1 teentje knoflook, geperst

Voor de garnering:
1 handvol cashews, grof gehakt


Hoe maak je deze Thaise broccoli salade?
Snij roosjes van de broccoli in hapklare stukjes. Doe de stelen van de broccoli in een keukenmachine en maal grof. Pel de mango’s, ontdoe de paprika van de steel en de zaadjes en snij allebei in blokjes. Meng het citroensap met de sesamolie, de ahornsiroop, de sambal chili pasta en de geperste knoflook tot een egale dressing. Proef, breng op smaak met extra chili, ahornsiroop en eventueel zout en peper. Voeg de broccoli, paprika, mango en koriander bij elkaar en mix de dressing er doorheen. Je kan de salade tot 3 uur laten staan om de smaken nog beter tot hun recht te doen komen. Schep de salade op een grote platte schaal of op de borden en bestrooi met de grof gehakte cashews. Je bent klaar om te serveren!

Bron: GI 365

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Thaise broccoli salade met mango, paprika en cashews
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Latest posts by Isabel Boerdam (see all)

4 Reacties

  1. Inge

    Voor hoeveel personen is deze salade?

    Antwoord
  2. hans

    Dank voor de inspiratie, Isabel! Broccoli had ik niet paraat, wel een halve spitskool. Die – ter vervanging – even klein gesneden en geblancheerd. Daarbij in kokosvet gebakken aardappelen.
    Het resultaat was vast niet minder lekker dan dat wat op jouw foto te zien is (helaas geen kiekje van mijn kooksel gemaakt…); mij en mijn gezelschap smaakte het in ieder geval!

    Antwoord
    • Isabel Boerdam

      Wat goed om te horen Hans! Leuk met spitskool!!

      Antwoord
  3. Tinne Van Wesenbeeck

    ziet er heel lekker uit

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt