Thaise gele curry met bloemkool en spinazie
Leonie Koker

Thaise gele curry met bloemkool en spinazie

maandag 24 maart 2025
Naar recept
Hoofdgerecht
Thailand
Deze aromatische Thaise gele curry komt uit ons kookboek de 'Vegabijbel' en zit boordevol groenten en barst van de smaken. Zet deze curry binnen een handomdraai op tafel door je favoriete gele curry pasta te gebruiken. Serveer deze heerlijke gele curry met rijst, garneer met koriander en geniet!

Ingrediënten

15 minuten voorbereiden
15 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten Thaise gele curry

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de bloemkool in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met ruim kokend water in ongeveer 8 minuten gaar. Giet af en zet apart.

Stap 2

Verhit wat olie in een wok. Voeg wanneer de olie is opgewarmd de currypasta toe en roer goed. Pas op dat de currypasta niet aanbakt. Voeg na 3 minuten de kokosmelk toe. Voeg de gekookte bloemkoolroosjes toe aan het curry-kokosmelkmengsel. Voeg ook de spinazie en kikkererwten toe. Laat 5 minuten koken tot de spinazie geslonken is door de hitte.

Stap 3

Verhit intussen wat olie in een koekenpan. Bak de tempéblokjes krokant. Voeg de blokjes direct toe aan de Thaise gele curry en serveer met wat gekookte basmatirijst of naanbrood.

Tip!


Gooi de bloemkoolbladeren niet weg, maar gebruik deze in een recept zoals deze geroosterde bloemkoolsalade.

Heb jij dit recpet voor een Thaise gele curry gemaakt? Of heb je een ander favoriet recept uit de 'Vegabijbel'?

Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn ontzettend benieuwd!

Wil je nog meer lekkere curry recepten ontdekken? Kijk dan eens in dit lijstje met onze 15 favorieten!

Vegabijbel - Isabel Boerdam

€ 19,50

Bol

vegabijbel

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

1 Reacties

Gisteren de tempeh gesneden en gemarineerd met ketjap en vanmorgen de bloemkool gesneden en de curry gemaakt als ontbijt. Het duurde wel wat langer dan 5 min om de 400 gr spinazie te laten slinken ;)

12:18 20 augustus 2025

Hi Kath! Hopelijk vond je het recept lekker. Ik denk dat het slinken inderdaad wat iets langer zal zijn, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van wat voor pan je gebruikt en hoe hoog de temperatuur staat. Liefs, Karlijn

14:11 20 augustus 2025

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.