Deze kleurrijke Aziatische quinoa salade boordevol groente is een perfecte maaltijd wanneer je iets voedzaams maar toch makkelijks op tafel wilt zetten. De knapperige groenten in deze salade gaan perfect samen met de gember-pindadressing. De toppings van limoen en koriander zorgen voor een frisse twist in deze salade waar jij je vingers bij aflikt!
Ingrediënten
voor 4 personen
2 bosuien, in ringen
1 winterpeen, in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
1 rode ui, gesnipperd
300 g rode kool, fijngesneden
300 g quinoa
75 g taugé
zout en peper
voor de dressing
3 el pindakaas
3 el sojasaus
1 el agavesiroop
1 el rijstazijn
2 cm gember, geraspt
voor de garnering
1 limoen, in partjes
75 g cashewnoten, grof gehakt
5 g koriander, grof gesneden
Bereidingswijze
1. Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
2. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
3. Doe de quinoa, samen met de bosuien, winterpeen, rode paprika, rode ui, rode kool en taugé in een grote saladeschaal. Voeg de dressing toe en hussel het geheel door elkaar.
4. Verdeel de salade over de borden, garneer met de cashewnoten en koriander en serveer met een limoenpartje.
Heb jij dit recept gemaakt? Laat het ons weten in een reactie of op Facebook. Of tag ons op Instagram met @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!
0 reacties