...

Tikka masala met tempeh

door | 5 dec 2018 | bloemkool, broccoli, Recepten, Snel klaar, tomaten, Vegan, Wereldkeuken

Print Friendly, PDF & Email

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde en vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vanaf nu wekelijks een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag: het recept voor tikka masala met tempeh.

Ingrediënten
Voor 2 personen
130 g biologische volkoren basmatirijst
2 st biologische ui
300 g biologische bloemkool- en broccoliroosjes
2 st biologische romatomaat
2 tl biologische garam masala kruiden
75 ml biologische sojayoghurt
150 g biologische tempeh
2 el bakolie
tamarisaus (of sojasaus) naar smaak
peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de grotere broccoli- en bloemkoolroosjes eventueel nog wat kleiner. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de bloemkool- en broccoliroosjes toe en bak 3 minuten mee.
  3. Was intussen de tomaat en snijd in blokjes. Voeg toe aan de pan. Breng op smaak met garam masala kruiden en voeg de sojayoghurt toe. Verwarm nog even mee.
  4. Snijd de tempeh in kleine blokjes en marineer ze met tamarisaus. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de tempehblokjes goudbruin. Breng op smaak met peper.
  5. Serveer de volkoren basmatirijst met de groente tikka masala en de gebakken tempeh.
Tip: Lekker met rode peper en verse koriander.

Meer weten over het vegetarische Ekomenu?

In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo’n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!

En hier is nog meer goed nieuws: gebruik de code 50HVEGA en ontvang direct 50% korting op jouw eerste maaltijdbox. Klik hier om jouw eerste box te bestellen! Waarom zou je nog wachten? Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Tikka masala met tempeh
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt